301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Eylül 2021 - Çarşamba 19:00 Bu haber 406 kez okundu
 
TİLBE SARAN ‘’GENCO’’ BELGESELİ GÖSTERİMİNDE KONUŞTU
TİLBE SARAN ‘’GENCO’’ BELGESELİ GÖSTERİMİNDE KONUŞTU
KÜLTÜR SANAT Haberi


Festival kapsamında Selçuk Metin’in yönetmenliğinde çekilen ‘’Genco Belgeseli’’ gösterildi. Yoğun ilgiyle izlenen belgesel sonrası, pandemiden dolayı gösterime katılamayan Genco Erkal’ın teşekkür videosu yayınlandı. Gösterim sonrası Ulusal Uzun Metraj Filmleri Jüri Başkanı Tilbe Saran, yönetmen Selçuk Metin’le birlikte bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik sonrasında soru cevap bölümünde izleyicilerin sorularını cevaplayan Tilbe Saran ve Selçuk Metin duygularını paylaştı.

 

 ‘’Fransa’da oynadığı oyunda izlediğim ve 23 karakteri canlandırdığı ‘’Neredesin Jeremie?’’ adlı inanılmaz oyunuyla beni bir kez daha büyüledi. Oyun bitince bir sessizlik oldu ve sonrasında tüm seyirci aynı anda ayağa kalkarak alkışladı’’ diyerek Genco Erkal ile ilgili bir anısını paylaşan Tilbe Saran, ‘’Genco’’ belgeseli için ‘’Türkiye’nin hafızası… Tarihe, sosyolojiye meraklı olanlar için müthiş bir belgesel ve inanılmaz bir data bu yapımlar’’ dedi.

 

Yönetmen Selçuk Metin ‘’Ustalar, yaşarken kendileri anlatmalı diye düşünerek bu çalışmalara başladım. Kendilerini kendilerinden dinlemek çıkış yolum oldu. Genco Erkal her zaman olduğu gibi çok titizdi. Senaryosunu da kendi yazan usta, çok yoğun çalıştığı için ancak pandemi döneminde belgeselin çekimlerine vakit ayırabildi. Kendisine çok teşekkür ederim’’ diyerek belgesel çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 

 

 

Etkinlik sonrası Tilbe Saran ve Selçuk Metin'e çiçek takdim eden Festival Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Timuçin ''Sizleri büyük hayranlıkla dinledik. Genco Erkal inanılmaz bir değer hepimiz için'' dedi.

 

 

 

‘’Zin ve Ali’nin Hikayesi’’ ve ‘’Bir Nefes Daha’’ filmlerinin galaları gerçekleşti

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığını yaptığı festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışan ‘’Zin ve Ali’nin Hikayesi’’ ve Bir Nefes Daha filmlerinin galaları gerçekleşti.  

 

Dünya prömiyerini 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yapan Nisan Dağ’ın ikinci filmi “Bir Nefes Daha”nın galasına yönetmen Nisan Dağ Şakul, yapımcı Müge Özen ve oyuncu Eren Çiğdem katıldı.

 

 

 

Mehmet Ali Konar’ın yönettiği  “Zin ve Ali’nin Hikayesi’’nin galasına ise yapımcı ve yönetmen Mehmet Ali Konar, oyuncu Suat Usta ve görüntü yönetmeni Deniz Enyüksek katıldı.

 

 

FESTİVALDE NELER VAR?

 

16 EYLÜL PERŞEMBE

 

SAAT: 11.00 KISA FİLM ATÖLYESİ

 

Moderatör: Işıl Özgentürk

 

Yer: Seyhan Oteli

 

SAAT: 14.00-18.00 ADANA SİNEMA TURU: ADANA’NIN SİNEMA TARİHİNE ‘’UMUT’’LA BAKMAK

 

SAAT:20.00 FİLM GÖSTERİMİ: UMUT – YILMAZ GÜNEY

 

Yer: Uğur Mumcu Meydanı

 

UZUN METRAJ FİLM GÖSTERİMLERİ, AÇIKHAVA FİLM GÖSTERİMLERİ (GONDOL), YAZLIK SİNEMA FİLM GÖSTERİMLERİ, İLÇELERDE GEZİCİ SİNEMA (Saat ve yerle ilgili detaylı bilgilere ve festival programına  "www.altinkozaff.org.tr" internet sitesinden ulaşabilirsiniz.)

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , TİLBE, SARAN, ‘’GENCO’’, BELGESELİ, GÖSTERİMİNDE, KONUŞTU, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı