301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Ağustos 2024 - Perşembe 23:49 Bu haber 471 kez okundu
 
Vali Koşger'den Olgunlaşma Enstitüsü'ne ziyaret
Vali Koşger'den Olgunlaşma Enstitüsü'ne ziyaret
ADANA Haberi


Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezini ziyaret etti.

Tepebağ Mahallesi’nde bulunan merkeze gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kurum personeli tarafından karşılanan Vali Köşger, karşılamanın ardından Kültür Sanat Merkezinde incelemelerde bulundu.

Yaşayan Atölyeler Bölümü’nde incelemelerde bulunarak dokuma, sanat tasarım, puşide ve ahşap oyma atölyelerini gezen ve burada üretilen ürünler,  ürünlerin tasarım ve üretim süreçleri hakkında Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi Müdürü Seher Coşkun'dan bilgi alan Vali Köşger; Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen faaliyetlerin tarih, kültür, sanat ve zanaat mirasımızı geleceğe aktarmak için önem arz ettiğini kaydetti.

Üretilen ürünlerin sergilendiği salonları gezen Vali Köşger; tescilli ürünümüz Adana hasır örgü bilezik, tezhip ve hat ile rölyef kabartma çalışmalarının yanı sıra Puşide Atölyesi’nde üretilen Kanuni Sultan Süleyman Türbesi/Asiye Sultan Puşidesi ile Hürrem Sultan Türbesi/Hanım Sultan Puşidesi tasarımlarını inceleyip yetkililerden üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.

Aldığı bilgiler doğrultusunda kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Köşger, el sanatlarının ve zanaatlarının Türk kültürünün önemli birer parçası olduğunu vurgulayıp bu değerlerimizin yaşatılması ve unutulmamasının, yapılan faaliyetlerle nesilden nesile aktarılmasının çok değerli bir faaliyet olduğunu belirterek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Köşger; Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile İl jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin de katıldığı ziyarette tüm vatandaşlarımızı merkezde gerçekleştirilen faaliyetleri görmek üzere Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezine davet etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Vali, Koşger'den, Olgunlaşma, Enstitüsü'ne, ziyaret,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı