301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Haziran 2021 - Cuma 14:52 Bu haber 279 kez okundu
 
VATANDAŞIN DERTLERİNİ TEK TEK SIRALADI
VATANDAŞIN DERTLERİNİ TEK TEK SIRALADI
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Mecliste görüşülen Vergi Düzenlemesi Torba Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmada vatandaşın gerçek sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden dile getirdi.

Orhan Sümer, Buradan iktidara açık çağrımızdır, madem torba yasalar her konuya çözüm buluyor, getirin bir torba kanun işsizliğe son versin, 128 milyar doları buhar olduğu yerden geri getirsin, asgari ücretten vergiyi kaldırsın, emeklilikte yaşa takılanların hakları verilsin, öğretmenlerimizin polislerimizin, doktorlarımızın 3600 ek göstergeleri sağlansın, üniversite öğrencilerinin KYK ve kredi borçları silinsin, esnafın stopaj kredi ödemelerine çözüm bulunsun, sicil affı sağlansın, tarımdaki girdi maliyetleri fiyatları düşürülsün, ülkede kimin mafyayla ilişkisi varsa hepsi yargıya taşınsın, ayda 10 bin dolar alan siyasetçi açıklansın. Getirin vatandaşın derdine derman olacak bir torba kanun, ekonomideki sıkıntılar artık son bulsun. Bir kere de yandaş değil, vatandaş sevinsin.” Dedi

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ TARIMSAL KALKINMADA

Orhan Sümer,Güvenin ve ekonominin istikrarının olmadığı bir ülkede mali afların, vergi ve prim yapılandırmalarının başarılı sonuçlar getirmesi mümkün değildir. Türkiye gibi geleceği tarımsal kalkınmada olan bir ülkede tarım sektörünü kapsamayan, çiftçiyi ekonomik anlamda rahatlatmayan, sulama birliklerinin, süt birliklerinin, köylü kooperatiflerinin borçlarına af getirmeyen tekliflerin başarılı olması asla mümkün değildir.

İlk seçimlerde milletimizi refaha kavuşturacak, ekonomik kalkınmayı sağlayacak, ülkemizi tekrar üretime kavuşturacak huzuru, güveni ve adaleti yeniden tesis edecek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır.” Dedi.

 

4 MİLYON ESNAF BORÇ BATAĞINDA

Orhan Sümer, “4 milyona yakın esnafın bankacılık sektöründe kredi borcu bulunuyor. Esnafın zamanında ödemediği kredi borçları 59 milyar lira düzeyine gelmiştir. Sadece Adana'da Bakanlığın verilerine göre son bir senede 1.894 iş yeri, 456 şirket iflas etti. Şehri ayakta tutan esnaflar kepenk kapatmaya devam ediyor.

Adana'nın en işlek caddelerinde bulunan ciddi mağazalar bile satılık tabelalarıyla dolu. İktidarın çözmesi gereken asıl sorunlar bunlardır.

Hiç kimse kusura bakmasın, bu çaresizliğin, bu yoksulluğun, vatandaşın mutfağındaki bu yangının, ekonomideki bu kötü gidişatın, pandeminin yönetilememesinin, eğitimdeki bu belirsizliğin, milletin açlığa sürüklenmesinin sorumlusu on dokuz yıllık AKP iktidarıdır.” Dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VATANDAŞIN, DERTLERİNİ, TEK, TEK, SIRALADI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı