301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Aralık 2023 - Cumartesi 21:25 Bu haber 273 kez okundu
 
Yatırımcıların Adana'ya İlgisi Büyük!
Yatırımcıların Adana'ya İlgisi Büyük!
KÜLTÜR SANAT Haberi


Bir süredir Adana'ya yatırımlar noktasında araştırmalar yapan Mat Holding, bölgeye çok sayıda iş insanının ilgi duyabileceğini belirtiyor.

haber linki : https://www.taskoprugazetesi.com/yatirimcilarin-adana-ya-ilgisi-buyuk/1303/

İstanbul merkezli, üç yüzden fazla yatırımcı iş insanının buluştuğu platformun kurucusu Mat Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo’su Kenan Mat ve beraberindeki heyet, on beş günlük bir programla, Karadeniz bölgesi araştırmalarından sonra Adana ve çevre iller hakkında, yatırım alanlarını araştırdılar. Platformun yerli ve yabancı üyeleri ile yapılacak geniş çaplı bir toplantıda izlenimlerini raporlayıp paylaşmak üzere detaylı bir gezi gerçekleştirdi. Gezi sonunda iş fırsatları, istihdam ve yatırım alanlarının müzakeresi için Adana Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger makamında ziyaret edildi.

Mat Holding Yönetim Kurulu başkanı Kenan Mat, “değerli valimizi ziyaretimiz, devletimize ve devlet büyüklerimize saygımızın gereğiydi.  Kıymetli Valimize heyetimizi kabul ve bizi dinleme nezaketleri için müteşekkirim. Tavsiyeleri ve tekrar görüşme niyetini, geniş katılımlı bir iş adamı topluluğu ile cevaplayacağız”.

Bölgeye yapılan keşif gezisinde, turizm, tarım, hayvancılık, katma değerli ürünlerin üretim alanları, tekstil, inşaat, geri dönüşüm, iştirakler ve gıda işleme tesislerinin kurulup yerel tarım ürünlerinin işlenmesi ve dünya pazarlarına ulaştırılması konularında yerinde araştırmalar yapan heyet, kısa bir süre sonra kalabalık bir iş adamı grubuyla bölgeyi tekrar ziyaret etmeyi planlıyor.  İş adamları platform yöneticisi ve Mat Holding Ceo’su Mat, aradığımız kriterleri yakalamamız durumunda bölgeye milyarlarca euro’luk yatırım sermaye yönlendirmesi yapacaklarını aktardı.

Mat, Ayrıca yatırım teşvikleri ve cazibe merkezi olma noktasında dünya ülkeleri tarihte görülmemiş bir şekilde ekonomik sarsıntılar geçiriyor olmasına rağmen, devletimiz ekonominin ve ticaret dünyasında çarkların durmaması için çok fırsatlar sunuyor. Bu çerçevede bölge avantajlar ve fırsatlar sunuyor. Gözlemlerimizi platform üyesi iş insanlarına tüm detaylarıyla anlatmak için toplantı yapacak, bir çok alanda entegrasyon sağlamaya da çalışacağız. Dedi

Öte yandan Adana ve çevresine yüksek miktarda yatırım araçlarının getirilmesi, yerli yabancı kaynakların davet edilmesiyle birlikte, bölge insanına da yeni çalışma alanları açılmış olacak. Bölgemiz, yaylalarından doğal güzelliklerine kadar, çevreci projelerle turizme kazandırılması, dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar temiz ve görsel güzelliklere sahiplik yapması birbirinden farklı endüstriyel sahaların değerlendirilmesiyle birlikte bölgeye ayrı bir değer katacağı değerlendirilmekte. Çukurova bölgesinin dünyanın her tarafına stratejik ulaşım planlaması, bölgesel havaalani ile birlikte çok daha önem kazanmaktadır.

Ancak bölgeye yatırım alternatifi olarak Karadeniz bölgesiyle de ilgilenildiği biliniyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yatırımcıların, Adana'ya, İlgisi, Büyük!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı