301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Şubat 2024 - Cuma 22:27
 
Nennioğlu: Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının sorunları düzeltilmeli
Nennioğlu: Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının sorunları düzeltilmeli
SAĞLIK Haberi


Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, acil sağlık hizmetleri çalışanlarının karşılaştıkları sorunları dile getirmek amacıyla sendika binasında basın açıklaması yaptı. Nennioğlu, "Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının sorunları düzeltilmeli" dedi.
 

Nennioğlu, “Uzun çalışma saatleri, stres, iş yükü, mesleki tükenmişlik, fiziksel ve duygusal yorgunluk, acil durumla başa çıkma zorlukları ve sosyal yaşam dengesiyle ilgili zorluklar yaşamaktadır. Acil sağlık hizmetleri çalışanları, sıklıkla travmatik olaylara maruz kaldıkları için psikolojik sağlık sorunlarıyla da karşılaşabilmektedir. Ayrıca, düşük personel sayısı, yeterli eğitim ve destek eksikliği gibi işyeri koşulları da sorun oluşturmaktadır” dedi.

Acil sağlık hizmetleri çalışanlarının aynı zamanda mesleklerindeki risklerle başa çıkmak zorunda kaldıkları için yaralanma ve enfeksiyon riskleriyle karşılaştıklarını da vurgulayan Başkan Nennioğlu, ayrıca, mesleğin gerektirdiği sürekli eğitim ve güncel bilgiye ulaşmada yaşadıkları zorlukların da bir sorun oluşturduğunu kaydetti.

NENNİOĞLU: 112 ACİL SAĞLIK İSTASYONLARININ BİRÇOĞUNUN FİZİKİ ŞARTLARI YETERSİZ, YAŞAM KALİTESİ ÇOK DÜŞÜKTÜR
Maddi sorunların da acil sağlık hizmetleri çalışanları arasında sıkça karşılaşılan bir konu olduğuna değinen Nennioğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Düşük ücretler ve ek ödenek eksiklikleri büyük sorun oluşturmaktadır. Hastane acil servisinde çalışan sağlık çalışanları ile ciddi derecede teşvik ödemesi farkı yaşanmaktadır. Mesleklerinde kariyer ilerlemesi olmaması gibi yaşanan sıkıntılar, çalışanların motivasyonunu etkilemektedir. Acil sağlık hizmetlerinde görev alan ATT ve paramediklere kariyer yapma imkanı verilerek uzmanlaşmaları sağlanmalıdır. 112 acil sağlık istasyonlarının birçoğunun fiziki şartları yetersiz, yaşam kalitesi çok düşüktür. Bu nedenle yeni 112 istasyonları inşa edilerek özellikle temizlik işlemleri için ayrıca bir personel atanması gereklidir. Bu personel, istasyonun temizlik hizmetlerini üstlenirken aynı zamanda istasyon içinde bekleyerek diğer görevleri de yerine getirmelidir. Bu önlemler, hem çalışanların yaşam kalitesini artırabilir hem de acil sağlık hizmetlerinin daha etkili ve düzenli bir şekilde sunulmasına katkıda bulunabilir.”

 

NENNİOĞLU: BU HAYAT PAHALILIĞINDA, ATT VE PARAMEDİKLERE AYLIK EN AZ 8 BİN TL YEMEK ÜCRETİ ÖDENMESİ GEREKMEKTEDİR
Nennioğlu, zaman zaman hasta ve hasta yakınlarıyla iletişim zorlukların da bu meslek grubunun karşılaştığı sorunlar arasında yer aldığını kaydetti ve “112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan çalışanlara ödenen nakit yemek ücreti, hayatın gerçek maliyetlerine uygun olmayacak kadar düşük seviyede kalmıştır. Bu durum, sağlık hizmetlerinin en büyük yükünü çeken çalışanlara adil bir şekilde karşılık vermemekte ve hak ettikleri değeri sunmamaktadır. Ayrıca, nöbetlerde yemek ücreti verilmemekte; aldıkları nöbet ücretleri ise yemek masraflarını karşılamaya yetmemektedir. Bu hayat pahalılığında, ATT ve Paramediklere aylık en az 8 bin TL yemek ücreti ödenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

NENNİOĞLU: SAĞLIK-SEN HER DAİM ACİL SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDADIR
112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personellerin tamamının ATT ve paramedik olması, bu üçlünün sürücülük ve diğer acil sağlık hizmetlerini başarıyla yerine getirmesini önemli kıldığını aktardı ve konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Sürücü sağlık çalışanlarına özendirici ücret verilmelidir. Bu nedenle, bakanlığımızın politikaları çerçevesinde bu sayıların artırılmasını talep ediyoruz. 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev yapan sağlık çalışanları, ağır çalışma şartları nedeniyle birçoğunun sağlığı bozulmuş veya bozulma aşamasındadır. Özellikle 20-25 yıl görev yapan ATT ve Paramediklerin acil sağlık hizmetlerinde çalışmaları giderek zorlaşmıştır. Belirli bir çalışma süresinin ardından, bu sağlık çalışanları istekleri doğrultusunda yıpranma ile birlikte asker ve poliste olduğu gibi Emeklilik hakkı verilmesi, sosyal hizmet kuruluşları, okullar ve daha hafif işlerde istihdam edilebilirler. Bu konuyla ilgili olarak, tüm tarafların katılımıyla bir çalıştay düzenlenecektir. Sağlık-Sen her daim Acil Sağlık Çalışanları yanında olduğu gibi, ATT ve Paramediklerin her daim sorunlarını çözmeye taliptir. Ayrıca sağlık alanında yaşanan 17 sorun başlıkları ile açıklamada bulundu.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Nennioğlu:, Acil, sağlık, hizmetleri, çalışanlarının, sorunları, düzeltilmeli, , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı