Haber Detayı
07 Temmuz 2021 - Çarşamba 21:42
 
Suç sadece Tosuncuk’un üzerine mi yıkılacak?
Suç sadece Tosuncuk’un üzerine mi yıkılacak?
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın davasında gizlilik kararı verilmesine tepki gösterdi. Bulut, “Soruşturma dosyalarının gizlenmesi kimin, ne yararı gözetilerek alındı.

Bütün suç sadece Tosuncuk’un üzerine yıkılıp, dosya kapatılacak mı?” diye sordu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamayla Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ifadesi sürerken, soruşturma dosyasında jet hızıyla kısıtlama kararı alınmasına tepki gösterdi.

SUÇ SADECE TOSUNCUK’UN ÜZERİNE Mİ YIKILACAK?

77 bin 843 kişinin mağdur olduğu bir davada soruşturma dosyalarının gizlenmesinin kimin, ne yararı gözetilerek alındığının açıklanmasını isteyen Bulut, “Bu neyin korkusu bilmek istiyoruz. Ucu Tosuncuk’un yurt dışına kaçmasına, bu dolandırıcılığa göz yuman iktidar bürokratlarına dokunacağı için mi gizlilik kararı alındı?” Etkin bir soruşturma yapılmayacak mı?Bütün suç sadece Tosuncuk’un üzerine yıkılıp, dosya kapatılacak mı? diye sordu.

DOSYANIN ÜZERİNE PERDE ÖRTÜLDÜ

Mehmet Aydın,on binlerce vatandaşı aleni bir şekilde dolandırırken engel olunmadığını, ancak soruşturmanın üzerine kalın bir perde örtüldüğünü kaydeden Bulut, gizlilik kararının halkın haber alma özgürlüğüne de darbe vurduğunu kaydetti. 

KAMU YARARI GÖZETİLMELİ

CHP’li Bulut, “Bu davada kamunun üstün yararı gözetilmeli ve tüm gerçekler ortaya çıkmalıdır.Ne kadar gizlerlerse gizlesinler, gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Suç, sadece, Tosuncuk’un, üzerine, mi, yıkılacak?,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı