|
||
| Türkiye’de siyasi partilerin laiklikle ilgili hassasiyetleri değişti | ||
| Türkiye’de siyasi partilerin laiklikle ilgili hassasiyetleri değişti | ||
| SİYASET Haberi | ||
![]() |
||
Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, bugün soL Haber’de yayımlanan yazısında son günlerde yaşanan türban tartışmalarına değindi. Siyasal alanda bugün çok daha vahim hale gelen inanç yarıştırılmasının türbandan çok daha önemli, yakıcı bir başlık olduğuna değinen Okuyan, yazısında “bu siyaset dili, toplumun genleriyle oynamakta ve Türkiye’de yalnız aydınlanma açısından değil, derinleştiğini herkesin gördüğü sınıfsal gerilimlerde emekçi halkın çıkarları açısından yaşamsal olan bir tarihsel birikimi tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.
“CHP liderliğinin laik bir konumlanıştan uzaklaşması takiyye filan değildir. Türkiye’de siyasal sistemin laik olabileceğine de, olması gerektiğine de inanmıyorlar” sözleriyle muhalefeti eleştiren Okuyan, bir bütün olarak muhalefetin AKP’yi yenmek için toplumu ikna çabasını üç maddede topladığını ifade etti: Sermaye sınıfına güven ver, emperyalist merkezlerle yakın işbirliği yap, dinselleşmeyi kabullen. |
||
|
||
| Etiketler: Türkiye’de, siyasi, partilerin, laiklikle, ilgili, hassasiyetleri, değişti, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








