301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Mart 2024 - Cuma 23:05 Bu haber 127 kez okundu
 
Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra sektör profesyonellerini yeniden buluşturdu
Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra sektör profesyonellerini yeniden buluşturdu
EKONOMİ Haberi


Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.

Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarın açılış törenine, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 29 Şubat- 3 Mart 2024 tarihleri arasında açık kalacak fuar, 5 yıl aradan sonra profesyonel ziyaretçilerini tek bir çatı altında topluyor. İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine kadar pek çok firma temsilcisini bir araya getiren Adana İnşaat Fuarı, Türkiye’nin dört bir noktasından katılımcıları ağırlayacak. 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getiriyor. 13. Adana IHS Fuarı ve Güneş Enerji Sistemleri bölümleri de fuar kapsamında yer alıyor. Böylece sektörün dikkat çeken alt dalları da ziyaretçilere sunuluyor.

 

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılışta yaptığı konuşmada, “Depremden sonra 14.’sü düzenlenen İnşaat ve Isıtma Sistemleri Fuarımızda bulunmaktan mutluluk duyarım. İnşaat tüm zamanların vazgeçilmez, modası geçmez sektörü. Her zaman eğitimi ile ilgili değişik mühendislik terimleri ortaya çıkıyor. İnsan toplumlarının devamlılığını geçirebilmesi için inşaat sektörünün devam etmesi gerekir. Türk müteahhitlik sektörünün hem ülke içinde hem de dünya çapında yapmış oldukları büyük işleri izliyoruz ve gururlanıyoruz. Bu fuarların uluslararası kitleye ulaşacak şekilde özellikle Adana’daki fuarımızın daha geniş kitleye yayılmasını umuyorum. Fuarın Adana’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Deprem sonrasında yapılar hakkında vatandaşlarımız teknik olarak ve görev açısından, hatta inşaat teknolojileri konusunda çeşitli araştırmalara girdiler. DAİMFED çatısı altında güvenilir ve şeffaf firmalara kavuşturduk. Deprem vesilesi ile kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Müteahhitlerimizin yerinde dönüşüm projelerine ve yatay mimariye yönlendirmeye gayret ediyoruz. Tüyap ve federasyonumuzun iş birliğinde düzenlenen bu fuar, hem pandemi hem de deprem sonrasında çok meşakkatli bir çalışmanın eseridir. Fuar boyunca federasyonumuz tarafından İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile diğer paydaşların katkı sunacağı paneller ve seminerler düzenlenecektir. İlk baretim, ilk yeleğim etkinliği ile meslek eğitimi ile sektöre hoş geldin denilecektir. Katılımcılara keyifli ve verimli bir fuar dönemi geçirmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram konuşmasında “14. kez düzenlediğimiz İnşaat Fuarı’na hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık 250 kalemde inşaat sektörü temsil ediliyor. Bizim için en büyük sektör olan, en büyük üyelerimizin bulunduğu bu fuarın yıllar geçtikçe daha da ilerleme kaydedeceğini umuyorum. Fuarlarımızın başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, “Festivaller kenti Adana, fuarlar kenti Adana ve giderek zenginleşen ve markasını tescilleyen bir şehir olduğumuz için gurur duyuyoruz. İnşaat sektörü ekonominin dinamiği olarak görülmektedir. Bu konu hakkında fuarların yapılması önemli açıdan etkileyici bir faktördür. Belediye olarak giderek düzelen ve dengeleri sağlanan ekonomik yapıya sahip bir şehir olduğumuz için Adana’da bulunan müteahhitlerimiz ile birlikte çalışmaları yapmaya önem gösteriyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum ve fuarımızın hayırlara vesile olmasını dilerim“ ifadelerini kullandı.

 

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü de “5 yıllık bir aradan sonra bu fuarı tekrar canlandırmak ve huzurlarınıza getirmek bizim için büyük bir onur ve mutluluk. Tabii bu fuarın hazırlanmasında iş birliği yaptığımız federasyonumuzun büyük bir desteği var. Sevgili Başkanım nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Fuarımız iki ayrı bölümden oluşuyor, Adana İnşaat Fuarı ve IHS Fuarı. IHS, ısıtma, soğutma, havalandırma bölümünü kapsıyor. İnşaat Fuarı ise A’dan Z’ye tabandan tavana inşaat sektöründe kullanılan ürün, malzeme ve donanım bu fuarda yerini alıyor. Fuara 70 firma iştirak etti. Ağırlıklı olarak Adana’dan olmak üzere İstanbul’dan, Ankara’dan, Gaziantep’ten, Konya’dan ve Diyarbakır’dan gelen firmalarımız var. Bu fuara katılan tüm firmalarımızı öncelikle bize olan güvenlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Fuarımız ile ilgili yaptığımız hazırlıklar sonucunda emeğimizin karşılığını alacakmışız gibi duruyor. Fuarda 32 ülkeden iş insanlarımız olacak, fuarın son gününe kadar ayrıca 55 şehirden de profesyonel ziyaretçilerimiz burada katılımcılarımız ile buluşacak. Başta TOKİ müteahhitleri olmak üzere inşaat firmaları, mimarlar, konu ile ilgili profesyonel alıcılar bu fuarda katılımcılarımızla iş birliklerini ve ticaretlerini konuşacaklar. Fuarın aynı zamanda eş zamanlı hazırlanan bir zirvesi var. Federasyonumuz ile kol kola girerek bu zirveyi hazırladık, dört gün boyunca İnşaat Zirvesi’ni fuarda ele alacağız. Birbirinden değerli akademisyenler, bilim insanları sektörle ilgili bilgileri bizlerle paylaşacaklar. Sayın Valim, Belediye Başkanım ve değerli başkanlarımız destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. Fuarın Adana başta olmak üzere tüm ülkeye ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum“ ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretçilerin tüm beklentilerine cevap veriyor

TÜYAP Fuarcılık Grubu ve DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu) iş birliğinde; Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, AYAMDER, AKAMDER, Adana Müteahhitler Birliği, Adana Mimarlar Odası, Adana İnşaat Mühendisleri Odası ve ÇUFAŞ’ın destekleri ile düzenlenen 14. Adana İnşaat Fuarı, geniş konsepti ile ziyaretçilerin tüm beklentilerine cevap veriyor.

 

Türkiye’nin birçok illinden gelecek inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve iş adamlarını tek bir çatı altında toplayacak olan 14. Adana İnşaat Fuarı, yurt dışından Irak, Suriye, Lübnan, Umman, Azerbaycan, Gürcistan ve Kıbrıs’tan ilgili alım heyetlerini fuarlarda ağırlayarak yeni iş bağlantılarının kurulmasına olanak sağlıyor. Fuar, inşaat, yapı malzemeleri, makine ekipmanları, enerji sistemleri ve birçok ilgili alanda katılımcılara geniş bir yelpaze sunuyor.

 

İnşaat Zirvesi de başlıyor

Etkinlik çerçevesinde 4 sürecek önemli bir İnşaat Zirvesi de düzenleniyor. Sektördeki son yeniliklerin özel eğitimciler tarafından aktarılacağı zirvede; Güneş Enerjisinin Dünü, Bugünü ve Yarını, Depremlerin Teknik Analizi ve Adana’da Güncel Durum, Bina Tamamlama Sigortası, İnşaat Donatılarında Firelerin Minimizasyonu, Meslek Tanıtım Günü, Polimer Sensör Liflerle Akıllı Beton Tasarımı, Ulaşımda Sürdürülebilirlik, Modüler Balistik Lego Beton, Çukurova’nın Depremselliği, Deprem Atıklarının Yönetimi, Geçirimli Beton Tasarımı, Üretimi ve Geçirimli Betonların Yorulma Performansı, Ahşap Evlerde Daimi Yaşam ve Eklemeli İmalat Yöntemiyle 3 Boyutlu Beton Üretimi konulu birçok panele yer verilecek.

DAİMFED Teknik Müşaviri Prof. Dr. Ahmet Beycioğlu moderatörlüğünde gerçekleşecek İnşaat Zirvesi’nde alanında en yetkin kişiler, sektör profesyonelleri ve bölüm öğrencileri ile buluşturulacak. Geleceği inşa edecek mühendis ve mimar adaylarının ilk bareti ve ilk yeleği de DAİMFED tarafından takdim edecek.

TÜYAP Adana İnşaat Fuarı 29 Şubat- 3 Mart 2024 tarihlerinde 10.00 ila 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, İnşaat, Fuarı,, 5, yıl, aradan, sonra, sektör, profesyonellerini, yeniden, buluşturdu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı