301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Mart 2024 - Perşembe 22:54 Bu haber 137 kez okundu
 
Adanalı şirketlerle bir araya geldi
Adanalı şirketlerle bir araya geldi
EKONOMİ Haberi


Allianz Trade ticari alacak sigortası için

Dünyada ticari alacak sigortasının lider şirketi Allianz Trade, Türkiye genelindeki şirketlere ticari alacak sigortasını anlatmaya devam ediyor. Gaziantep’ten sonra ikinci durağı Adana olan Allianz Trade, şehrin önde gelen şirketlerine ticari alacak sigortasının detaylarını anlattı. Toplantıda ticari alacak sigortasının yanı sıra Türkiye’de ve dünyada 2024 ekonomisi ve şirketler için olası riskler, 2025 öngörüleri gibi bilgiler de aktarıldı. Allianz Trade Genel Müdürü Ahmet Ali Bugay toplantıda yaptığı konuşmada 2024 yılını dikiz aynasından geleceğe bakış olarak yorumladı ve “2024 yılı global çerçevede hem hane halkı hem şirketler açısından bekle-gör yaklaşımının benimseneceği, büyük alımlardan stratejik yatırımlara kadar önemli ekonomik kararların erteleneceği ve yoğun siyasi ajandanın hakimiyetiyle geçecek bir yıl olacak” dedi.

 

Allianz Trade, şirketlerin sürdürülebilir büyümeye odaklanırken bu süreçte güvenle ticaret yapmaları ve yeni pazarlara açılabilmeleri için “ticari alacak sigortasına” dikkat çekiyor. Ticari alacak sigortası detaylarını anlatmak üzere organize ettiği Anadolu turnesinin ikinci durağını Adana olarak belirleyen Allianz Trade, Adana Sanayi Odası’nın desteğiyle düzenlenen toplantıda bölgenin önde gelen şirketleriyle buluştu.        

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Allianz Trade Genel Müdürü Ahmet Ali Bugay, Allianz Trade Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen toplantıda 2024 yılı öngörüleri paylaşıldı ve ticari alacak sigortasının yararları ele alındı.

 

Allianz Trade Genel Müdürü Ahmet Ali Bugay, 2024 yılı bir nevi dikiz aynasından geleceğe bakmak gibi olacak diyerek küresel ekonomide çok sayıda ülkede gerçekleşecek seçimlerin, dolayısıyla siyasi gündemin belirleyici faktörler arasında yer alacağını söyledi. “2024 yılı global çerçevede hem hane halkı hem şirketler açısından bekle-gör yaklaşımının benimseneceği, büyük alımlardan stratejik yatırımlara kadar önemli ekonomik kararların erteleneceği ve ülkelerde geçekleşecek başkanlık seçimleri ile siyasi ajandanın yoğun olduğu bir yıl olacak. Diğer yandan 2024 yılında iflaslarda geniş tabanlı ve hızlanan artış bekliyoruz.

 

2023’te küresel olarak yıllık yüzde 7 olan iflas artışının 2024 yılında yüzde 9’a ulaşması tahminler arasında yer alıyor. 2025 yılında istikrar görünüyor ancak istikrara kavuşmadan önce 2024 yılında iflaslar hızlanmaya devam edecek.”

 

ABD ekonomisinde yumuşak iniş beklenirken, Euro Bölgesi'nde 2024 yılının ilk yarısına kadar sarkabilecek, uzun süreli bir teknik resesyon riskinin gündemde olduğunu belirten Ahmet Ali Bugay, dezenflasyonun tüm dünyada hız kazandığını, merkez bankalarının parasal sıkılaşma sürecini tersine çevirmeye başlamasının beklenenden daha erken yani 2024 yaz aylarında gerçekleşebileceğini belirtti. “Avrupa’da bütçe güvenlik ağları zayıflarken, benzer şekilde kendi bütçe dengeleri konusunda sıkıntılarla boğuşan Almanya bu sefer AB’nin kurtarıcısı rolünü üstlenemeyecek durumda. Gelişmekte olan piyasalarda faizlerdeki düşüş, zayıflayan dolar, düşen cari ve bütçe açıkları ile üretimin ticari ve lojistik olarak yakın ilişkilerin olduğu coğrafyalara doğru kayma trendi de 2024’te yeniden gündemde. Küresel ticaret, iki yıl üst üste ortalamanın altında gerçekleşen küresel GSYH büyümesinin ardından ılımlı bir toparlanma gösterecektir. Toparlanmaya en büyük katkı, yılın ikinci yarısında ticari durgunluktan çıkması beklenen Avrupa ve Çin hariç, küresel değer zincirlerindeki değişimlerden faydalanmaya devam eden Asya ülkelerinden gelecektir.”

 

2024'te küresel ticarette ılımlı toparlanma beklendiğine işaret eden Bugay, Avrupa ve APAC’ın 2024'te toparlanmaya öncülük edeceğini, Güneydoğu Asya ve Afrika pazarlarının yeniden gündemde olacağını, gelişmekte olan Avrupa’da mali disiplin ve parasal gevşemenin desteğiyle büyümenin 2024-25'te kademeli olarak toparlanacağını belirtti. Bugay, 2024 yılında şirketler açısından bir gerçeklik testi olacak beş ana zorluğu da sıraladı. “Kârlılığın azalması, belirsizliğin artması, finansman ve likidite koşullarının hâlâ sıkı olması, yeni işletmeler için ilk gerçek dayanıklılık testi olması ve bazı sektörlerin ekonominin geneline göre daha yüksek risk barındırması şirketlerin karşısına çıkacak 5 ana zorluk olarak görülüyor.

 

Allianz Trade Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu da ekonomik açıdan zor geçecek 2024 yılında şirketlerin nakit akışlarını güvence altına almalarının önemine değindi. Şirketlerin hayat sigortası olan “ticari alacak sigortası”nın risklerden korunmanın en etkili yolu olduğunu belirten Ömer Gürcan Köseoğlu, dünya çapında 1,1 trilyon euroluk ticari alacak teminatı yönettiklerini ve bunun Türkiye’deki tüm bankaların aktif büyüklüğünün üzerinde olduğunu anlattı. Allianz Trade’in dünyada ticari alacak sigortası alanında lider olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, risk analizi yapmadaki güçlerini de sistemlerinde 83 milyonu aşkın riski izlenen firma bulunması ile açıkladı. “Önümüzdeki dönemde yurtiçinde sıkı para politikası ve yurtdışında resesyon sinyalleri sonucu zayıflayan talep öngörüyoruz. Bu da Türk ihracatçılarının alacağı siparişlerde önemli ölçüde azalma sinyali olabilir. Dolayısıyla 2024 yılının zor bir dönemeç olma tahminleri paralelinde alacak kalitesi ve tahsilat kabiliyetinin kritik olduğu günlere doğru ilerlediğimizi söyleyebiliriz. Tam da bu noktada Alacak Sigortası yaptırmak daha da önemli bir hal alıyor. Biz de şirketlerin bu risklerini bertaraf etmelerinde yanlarında duruyoruz ve dünyanın farklı ülkelerindeki kredi risk analisti ve tahsis uzmanları ile Profesyonel Risk Yönetimi Çözümleri, Tahsilat Yönetimi ve Tazminat Ödemesi hizmetleri sunuyoruz. “

 

Allianz Trade ticari alacak sigortası kapsamı, uygulamaları, uygun firma profili, teminat dışı kalan şartlar, kredi tahsis ve poliçe süreci gibi detayları tüm ayrıntısıyla anlatan Köseoğlu, Adana’da yüksek karşılıksız çek sayılarına ve banka kredilerindeki değişime de dikkat çekerek bütün bu risklerden korunmanın ancak alacak sigortası ile olabileceğini söyledi. “Alacak sigortası ile alıcının iflası ve ödeme aczi sebebiyle faturanın vadesinde ödenmemesi hallerinde açık hesap, mal mukabili ve vesaik mukabili satışlara teminat sağlıyoruz. Böylelikle şirketlerin nakit akışlarını güvence altına alıyor ve ticari alacak risk yönetimini yapıyoruz.”

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adanalı, şirketlerle, bir, araya, geldi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı