301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Şubat 2024 - Pazar 15:38 Bu haber 190 kez okundu
 
ADASO’DA TÜRKİYE-KOSOVA TİCARET İLİŞKİLERİ, POTANSİYEL FIRSATLAR
ADASO’DA TÜRKİYE-KOSOVA TİCARET İLİŞKİLERİ, POTANSİYEL FIRSATLAR
EKONOMİ Haberi


ADASO’DA TÜRKİYE-KOSOVA TİCARET İLİŞKİLERİ: POTANSİYEL VE İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyetin katılımıyla Adana Sanayi Odası’nda Türkiye-Kosova ikili ticari ilişkilerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.
Toplantıya Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire, Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Yağmur ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Adana’nın köklü sanayi geçmişi bulunduğunu ifade eden Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Türkiye-Kosova ilişkileri, ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağları temelinde çok iyi düzeyde. 2023 yılında Türkiye ve Kosova’nın ikili ticaret hacmi 2022 yılına oranla yüzde 4,5 artış ile 694 milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir. 2023 yılında ise Türkiye’nin Kosova’ya ihracatı 674 milyon Dolar ve Kosova’dan ithalatı 19.5 milyon Dolar olmuştur. Adana’mız ve Kosova’nın ikili ticaret hacmine baktığımızda ise 2023 yılı verilerine göre 3.1 milyon Dolar ihracat ve 332.2 Bin Dolar’lık ithalat gerçekleşmiştir. Bu rakamlar istediğimiz seviyelerde değildir. Bu rakamların çok daha yukarılara çıkarılması beklenti ve arzumuzu ifade ederek, iş birliğimizin artması için daha çok Kosovalı iş adamlarını ilimizde görmek istiyoruz.” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka Türkiye’nin Kosova ile ticaretinde en büyük ticari partner ülke olduğunu belirtti. Damka, “ Kosova birçok Türk yatırımcısı mevcut. Kosova'da birçok Türk yatırımcısı mevcuttur ve bölgede çok sayıda Türk vatandaşı yaşamaktadır. Bu, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin sadece ticari değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal bağların da güçlü olduğunu göstermektedir" dedi.

Bakan Fikrim Damka ayrıca, Kosova'nın yatırım ortamı ve fırsatları hakkında bilgi vererek, Türk iş insanlarını Kosova'ya yatırım yapmaya ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmeye davet etti. Kosova'nın istikrarlı ve dinamik bir ekonomik ortama sahip olduğunu vurgulayan Damka, ülkenin özellikle enerji, tarım, turizm, altyapı ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda yatırım yapmak için birçok fırsat sunduğunu belirtti.

Toplantıda, Türk ve Kosovalı iş insanları arasında iş birliği imkanlarını artırmak için çeşitli iş birliği platformları kurulması ve ticaretin artırılması için somut adımların atılması konuları da ele alındı.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADASO’DA, TÜRKİYE-KOSOVA, TİCARET, İLİŞKİLERİ,, POTANSİYEL, FIRSATLAR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı