301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Şubat 2024 - Pazartesi 22:29 Bu haber 208 kez okundu
 
Başkan Kıvanç, Asrın Felaketinin 1. Yıldönümünde Anma ve Başsağlığı Mesajı Yayımladı
Başkan Kıvanç, Asrın Felaketinin 1. Yıldönümünde Anma ve Başsağlığı Mesajı Yayımladı
EKONOMİ Haberi


6 Şubat 2023 - Kahramanmaraş merkezli olarak bir yıl önce gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremler, Türkiye'nin birçok bölgesinde derin bir üzüntü yaratmıştı. Bu acı olayın ardından Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, depremzedeleri anma ve başsağlığı dilekleriyle dolu bir mesaj yayımladı.

Başkan Kıvanç mesajında, "6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler, on bir ili derinden etkiledi ve ne yazık ki 50.000'den fazla insanımız hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah hiçbir millete böyle bir afeti yaşatmasın. " ifadelerini kullandı.

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle birlikte 300.000'e yakın binanın yıkılmasına ve 700.000'den fazla bağımsız bölümün kullanılamaz hale gelmesine neden olduğunu söyleyen Başkan Kıvanç, "Ulaştırma, enerji, iletişim, tarımsal üretim ve şehir altyapıları ciddi şekilde zarar gördü, sanayi tesisleri ve ticari birimlerdeki tahribatlar ise üretim ve tedarik zincirini olumsuz etkiledi. Bu çok yönlü felaket, sadece insanlık açısından değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik olarak da büyük kayıplara neden oldu. Depremlerin yol açtığı ekonomik fatura, tahmini olarak 2,3 Trilyon TL'yi (120 Milyar USD) aştı. Bu, gelişmiş ekonomilerin dahi zorlayacak bir tutardır. Bu zararı atlatmak için devlet ve millet olarak her zamankinden daha fazla dayanışma içinde olmalıyız. Ancak yardımlaşarak bu zorlu dönemleri geride bırakabiliriz. Depremin hemen ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında bölgeye yönelik birçok yardım ve destek çalışmalarımızı başlattık. Ancak, bu acı olayın üzerinden bir yıl geçmiş olması, bizleri unutmamış olduğumuz anlamına gelmez. Depremzedelerin acılarını hafifletmek, onlara destek olmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, depremin etkilediği bölgelerdeki insanlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kıvanç, "Bu zor günlerde birlik olmak, dayanışma içinde olmak en büyük gücümüzdür. Türkiye'nin dört bir yanından, depremzedelere destek olmak adına seferber olan herkese teşekkür ediyor, birlik ve beraberlik içinde bu zorlu süreci atlatacağımıza inanıyorum." dedi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Kıvanç,, Asrın, Felaketinin, 1., Yıldönümünde, Anma, ve, Başsağlığı, Mesajı, Yayımladı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı