301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ocak 2024 - Salı 20:55 Bu haber 120 kez okundu
 
Bayram: “TEKNOFEST 2024, Genç Zekalara Büyük Fırsatlar Sunuyor”
Bayram: “TEKNOFEST 2024, Genç Zekalara Büyük Fırsatlar Sunuyor”
EKONOMİ Haberi


Adana Teknofest’e Hazırlanıyor…

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram: “TEKNOFEST 2024, Genç Zekalara Büyük Fırsatlar Sunuyor”

Genç Zekalar; hazır mısınız?

ADANA/ Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi.

Bayram, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlügü'nce ATO’ya iletilen yazıda; Teknoloji yarışmaları  için son başvuru tarihinin 20 Şubat 2024 olarak tespit edildiğinin iletildiğini kaydetti.

Genç fikirlere yarışmaya katılım çağrısında bulunan ATO Başkanı Yücel Bayram, “TEKNOFEST 2024, genç zekalara büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

TEKNOFEST 2024’ün dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarını bir araya getirdiğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

“TEKNOFEST 2024'te düzenlenecek Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler gibi 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek yarışmalar, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürme ve en iyisi olma fırsatı sunuyor."

Bayram, TEKNOFEST’in, ülkemizin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin, üretmesi ve geliştirmesi için teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle yola çıktığını belirterek, “TEKNOFEST Adana’ya çok yakışacak” ifadelerine yer verdi.

Adana’nın, Türkiye'nin gelişen teknoloji sahnesinde yeni bir döneme kapı araladığını belirten Başkan Bayram şunları söyledi:

“TEKNOFEST'in bu yıl Adana'da düzenlenecek olması, şehrimize büyük bir fırsat sunuyor. Kentimizde, havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında düzenlenecek bu önemli etkinlikle, gençlerimizin vizyonunu genişletecek, inovasyona katkı sağlayacak ve teknolojiye olan ilgiyi artıracak.”

“Adana'nın TEKNOFEST 2024'e ev sahipliği yapacak olması, şehrimizin sadece tarım ve sanayi şehri kimliğinin ötesine geçmesini sağlayacak” diyen Bayram, şöyle devam etti:

“Ülkemizin geleceğini şekillendiren bu tür etkinliklerin Adana gibi dinamik bir kente gelmesi, bizlere büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeli, gençlerimizi cesaretlendirmeli ve şehrimizi teknolojinin öncü kentlerinden biri haline getirmeliyiz.”

55 Milyonluk Destek 30 Milyonluk Ödülle Türkiye’nin En Büyük Yarışması

Yarışmalara ilkokul seviyesinden mezun seviyesine kadar herkesin başvurabileceğini vurgulayan Bayram, detaylı bilgi ve başvuru için [https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar](https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar)

adresini ziyaret etmelerini önerdi.

Son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğunu hatırlatan Bayram, "Teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle bu benzersiz fırsatı kaçırmayın!" çağrısında bulundu."

Ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL maddi destek ve dereceye giren takımlara 30 milyon TL ödülün verileceği etkinlikte, gençlerin ilgisini çekecek Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler gibi alanlarda da yarışmalar düzenlenecek.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Bayram:, “TEKNOFEST, 2024,, Genç, Zekalara, Büyük, Fırsatlar, Sunuyor”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı