301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Ocak 2024 - Pazar 21:39 Bu haber 127 kez okundu
 
BİLGİÇ, “TİCARET BORSALARINA ROL MODEL OLMAYI AMAÇLIYORUZ”
BİLGİÇ, “TİCARET BORSALARINA ROL MODEL OLMAYI AMAÇLIYORUZ”
EKONOMİ Haberi


Adana TB ile Aydın TB Kardeş Borsa oldu

Adana Ticaret Borsası ile Aydın Ticaret Borsası imzalanan protokol ile ‘Kardeş Ticaret Borsa’ oldu.

Adana Ticaret Borsası Yönetimi ile Aydın Ticaret Borsası Yönetimin hazır bulunduğu ‘Kardeş Ticaret Borsa’ Protokolü Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur’un imzalamasıyla hayata geçirildi.

 

BİLGİÇ, “BORSALAR ARASI İLETİŞİM GÜÇLENECEK”

Adana Ticaret Borsası Meclis Salonunda gerçekleştirilen protokole ilişkin açıklama yapan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Bu protokol ile; Adana Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası arasında iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının iyileştirilmesini sağlamak, işbirliği sayesinde daha kapsamlı ortak faaliyetler yürütmek, projeler hazırlamak, ticaretin geliştirilmesinin yanında birlikte hareket ederek diğer borsalara da rol model olmayı amaçladık” dedi.

KARDEŞ TİCARET BORSACILIĞINI ÖNEMSİYORUZ

İmzalanan ‘Kardeş Ticaret Borsa’ protokolünün süresiz olduğunu ifade eden Başkan Bilgiç, “Borsaların birlikteliğini çok önemsiyorum. Kardeş Ticaret Borsa olmanın mutluluğu içerisindeyim. Çünkü borsaların birbirlerine katacağı çok farklı faaliyetler olacak. Dünya hızlı gelişim ve dönüşüm içerisinde olduğundan hepimize önemli görevler düşüyor. Gelişmelerdeki ortak noktaları artık birlikte yakalayabileceğiz. Yapılan örnek işlerde birbirimize destek olacağız. Çukurova bölgesi olarak kotasyonumuzda geniş ürün yelpazesi var. Daha öncede bahsettiğim gibi işlem hacmi bakımından koyduğu hedefleri aşan bir borsayız. TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her yerde örnek gösterdiği bir komplekse sahibiz. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın elinden de birincilik ödülü aldık. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımız ile birlikte ATB’yi dahada ileri noktalara taşıyacağız. Bizdeki bilgi birikimini kardeş ticaret borsamıza aktarırken, sizlerdeki bilgi, birikiminden de yararlanacağız. Ortaya çok güzel sonuçlar çıkacağına eminim. Adana Ticaret Borsası olarak da önümüzdeki aylarda sizleri ziyaret edeceğiz. TOBB Akreditasyon Sistemi Kapsamında bugün hayat geçirdiğimiz protokolün her iki borsanın üyelerine, illerine ve bölgeye katmadeğer katacağına eminim. Elbette her iki borsanında tabi olduğu kanun ve mevzuatlar ortak ancak farklı kurum kültürlerinin etkileşimi başarının yanında fayda da sağlayacaktır.” dedi.

 

ÇONDUR, “ADANA TİCARET BORSASI GENÇLEŞMİŞ”

Aydın Ticaret Borsasının 1956 yılında kurulduğunu, işlem hacmine göre Ege bölgesinde İzmir’den sonra ikinci sırada olduklarını söyleyen Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, yaptığı konuşmada “Adana Ticaret Borsası Türkiye’nin en eski borsalarından ama gördük ki Adana TB fiziki olarak çok gençleşmiş. Adana Ticaret Borsamızla ‘Kardeş Ticaret Borsa’ protokolü imzalamaktan bizde onur duyduk. Her iki kuruma, üyelerine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Faaliyetlerinizi yerinde gördük, çok beğenerek takdir ettik. Elinize, emeğinize sağlık. Şahin Bilgiç başkanımızı yıllardır tanıyoruz. Değerli çalışmalarını sadece Adana'da değil, TOBB yönetiminde görev aldığı dönemde de gördük. Allah sizden ve tüm emek verenlerden, taş üstüne taş koyanlardan razı olsun. Aydın Ticaret Borsası üye dağılımın da ağırlıklı olarak incir, zeytin ve zeytinyağı sektörü bulunmaktadır. Aydın Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Borsası, Söke Ticaret Borsası ortaklığında yirmi bin tonluk pamuk lisanslı depoculuk A.Ş. lisansını on beş gün önce aldık. Üyelerimizin işleri kolaylaştırmak, geleceğe hazırlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Ticaret Borsaları arasında ‘Akreditasyon Ödülleri’nde de Türkiye ikincisi olduk. Bizleri ağırladığınız ve Kardeş Ticaret Borsa olduğunuz için yönetimimiz ve üyelerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , BİLGİÇ,, “TİCARET, BORSALARINA, ROL, MODEL, OLMAYI, AMAÇLIYORUZ”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı