301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Kasım 2023 - Salı 22:57 Bu haber 164 kez okundu
 
ÇEVRECİ ÖĞRENCİLER, ÖRNEK ÖĞRETMENLER
ÇEVRECİ ÖĞRENCİLER, ÖRNEK ÖĞRETMENLER
EĞİTİM Haberi


Adanalı minik öğrencilerden ağaçlandırma seferberliği

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarına, Ağaçlandırma Günü etkinliği de katılınca, Adanalı minik öğrenciler, öğretmenlerinin desteği ile anlamlı ve örnek bir organizasyona imza attılar. Şehit Duran İlkokulunun minik çevrecileri 250 çam fidanını toprakla buluşturmayı başardılar.

ADANA- Minik yüreklerdeki çevre ve ağaç sevgisine örnek bir hareket Adana’da gerçekleştirildi. Seyhan İlçede bulunan Şehit Duran İlkokulu öğrencileri, duyarlı ve örnek öğretmenlerinin önderliğinde hem Cumhuriyetimizin 100. Yılını, hem de Ağaçlandırma Günü etkinliğini birlikte kutlamanın heyecanını yaşadılar.

Sarıçam’ın Hakkıbey bölgesindeki ağaçlandırmaya uygun alanda 250 çam fidanını toprakla buluşturan minik öğrencilerin heyecanı, öğrencilerine doğa sevgisini aşılamanın heyecanını taşıyan öğretmenleri ve kendilerine bu konuda destek olan iletişimci gönüllülerle birleşince ortaya unutulmaz bir heyecan ve muhteşem bir sevgi seli çıktı.

 

ŞÖLEN GİBİ FİDAN DİKME TÖRENİ

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkıları ve rehberliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğünden araç temini ile yola çıkan Şehit Duran İlkokulu’ndan 4 öğretmen ve 80 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği tam anlamıyla bir görsel şölene dönüştü.

Fidan dikme etkinliğinin organizasyonuna katkıda bulunan İletişim Uzmanı Bünyamin Deniz Kıraç, “Fidan dikmenin önemini tüm çocuklarınızın gülen gözlerinde gördük.  80 minik öğrencimiz ve 4 örnek öğretmenimizle katıldığımız bu güzel etkinlikte 250 çam fidanını toprakla buluşturduk” dedi.

 

ÖRNEK ÖĞRETMENLERİN HEYECANI

Şehit Duran İlkokulu’nda görev yapan Sibel Toğrul, Oya Meriç, Ayşe Pınar Verdi ve Güzide Belgin Sarı isimli öretmenlerin, öğrencilerine ağaç dikmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaları, gelecekte kulaklarına küpe olacak nitelikli olduğunu belirten Kıraç, “Bizler öncelikle çocuklarımıza ve tüm insanlara ormanlarımızın önemini anlatmalıyız. Bu konuda onlara yol göstermeli, rehberlik yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Ağaçların, temiz bir hava için vazgeçilmez hazinelerimiz olduğunu belirten öğretmenler de, “Bugün küresel ısınma, akciğer sorunları ve aşırı yorgunluk hissi gibi sorunların kaynağında dolaylı olarak oksijen azlığının ve karbondioksit fazlalığının büyük bir etkisi vardır. Karbondioksiti azaltmak için havadaki oksijen miktarını artırmamız gerekiyor ve bunun için de milyonlarca ağaç dikmemiz bile yeterli olmuyor. Herkesin her sene en az 5 fidan dikmesini gerekiyor” diye konuştular.

 

YAŞANABİLİR BİR HAYAT İÇİN

Yemyeşil bir dünya, yaşanabilir bir hayat için, “Hiçbir şey zor değil. İş işten geçmeden sonra doğaya karşı saygılı olmanın gerekliliğini vurgulayan öğretmenler, “Zaman kaybetmeden, çocuklarımızı daha ilkokul çağında ağaç ve doğa sevgisi ile tanıştırmalı ve yarınlara onları bu sevgi ortamında büyümelerine katkı sağlamalıyız. Bu tüm eğitimcilerin, tüm öğretmenlerin, tüm anne ve babaların en öncelikli görevi olmalıdır” dediler.

Bu yıl hem Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusu, hem de Ağaçlandırma günü etkinliğini birlikte kutladıklarını, öğrenciler ve öğretmen arkadaşları ile bu etkinliğe  çok heyecanlı gittiklerini, öncelikle çocuklarla çok mutlu bir şekilde döndüklerini belirten öğretmenler, “Bu girişimimizin tüm eğitim caimasına örnek olacağını, Orman Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek uygun zamanlarda, işaret edilen yerlere fidanlar dikilerek, yemyeşil bir dünya için çocuklarımız küçük yaşta bilgi sahibi yapılmalı, bu konuda eğitilmeli ve bilinçlendirilmelidir” diye konuştular.

Öğretmenler ve etkinliği organize eden gönüllüler, bu etkinlik nedeniyle kendilerine büyük destek sağlayan, öncülük yapan Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve orman alanında kendilerine yol gösteren görevliler ile ulaşım konusunda her türlü desteği ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına da teşekkür ettiler.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ÇEVRECİ, ÖĞRENCİLER,, ÖRNEK, ÖĞRETMENLER,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı