301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Temmuz 2024 - Perşembe 00:15 Bu haber 791 kez okundu
 
DAİMFED’in verdiği sertifikalarla onlarca can kurtarıldı…
DAİMFED’in verdiği sertifikalarla onlarca can kurtarıldı…
EKONOMİ Haberi


Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri (DAİMFED) Federasyon Başkanı Mustafa Karslıoğlu yönetim kurulu ile birlikte Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete’yi yerinde ziyaret etti. 58.59 ve 60. Hükûmetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen ve DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen’de ziyarette bulundu.

 

Yapılan ziyarette, DAİMFED Adana Bölgesinde deprem öncesi sektördeki işçi sorununu ortadan kaldırmak için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile imzaladığı protokolün Malatya’da da uygulayacaklarını görüştüler.

 

DAİMFED’in yaptığı Adana bölgesinde hükümlü ve denetimli serbestlik iş makinesi operatörlüğü eğitiminden sonra sertifika alan operatörler deprem bölgesinde onlarca hayat kurtardı.

 

Adana’da gerçekleştirdikleri protokolü burada da yapmak adına fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, İnşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını belirten Başkan Karslıoğlu, DAİMFED’in işbirliği ile gerçekleşecek olan meslek edindirme kurslarının Malatya’da da uygulayabileceklerinin altını çizdi.

 

Adana’da gerçekleştirdikleri çalışma sonucu sertifika alan vinç operatörlerinin depremde onlarca hayat kurtardığını ifade eden DAİMFED Federasyon Başkanı Mustafa Karslıoğlu Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete’ye yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

 

“Malatya’da da yapacağımız protokolde bizler müteahhitler olarak adalet için gerekli her hizmetin içerisinde olmaya devam edeceğiz. DAİMFED olarak ceza evlerinde hükümlü ve yükümlü bulunan sosyal proje hedeflerimizin çerçevesinde terör ve yüz kızartıcı suç harici olan kardeşlerimize iş makinası operatörlüğü ehliyeti sağlayarak bu konudaki hizmet eksiğimize önemli katkı koymak ve eleman tıkanıklığına çare üretmiş olup insanlarımıza da iş kazandırma gayreti içinde olmaya devam edeceğiz.”

 

58.59 ve 60. Hükûmetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen, ziyarette yaptığı konuşmada “Bu tür çalışmaların ülkemize ve devletimize katkısını önemsiyoruz. Yapılacak çalışmaları şimdiden tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Malatya’da gerçekleştirilecek meslek edindirme kursu şu kalemlerden oluşuyor;

Elektrik Ustası (Erkek), Sıhhi Tesisat Ustası (Erkek), Beko Loader İş Makinesi Operatörü (Erkek, Kadın), Paletli Kepçe Operatörü (Erkek), Vinç Operatörü (Erkek), Boya Ustası (Erkek, Kadın), Kalıp Ustası (Erkek), Demir Bağlama Ustası (Erkek), Elktro- Fizyon Kaynak Ustası (Erkek, Kadın), Demir Kaynak Ustası (Erkek), Gazaltı Kaynak Ustası (Erkek), Seramik Ustası (Erkek), Mobilya Ustası (Erkek, Kadın),  PVC Doğrama Ustası (Erkek, Kadın),  Parke Döşeme Ustası (Erkek/ Kadın), Mermer Döşeme Ustası (Erkek).

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: DAİMFED’in, verdiği, sertifikalarla, onlarca, can, kurtarıldı…,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı