301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Mart 2024 - Cuma 23:13 Bu haber 122 kez okundu
 
ERCİŞ’TE “SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE MUHTARLAR BULUŞMASI” GERCEKLEŞTİRİLDİ
ERCİŞ’TE “SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE MUHTARLAR BULUŞMASI” GERCEKLEŞTİRİLDİ
EKONOMİ Haberi


- Van Erciş’te yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması gerçekleştirildi.

- Toplantıya STK Temsilcileri, Yetiştiriciler, Muhtarlar ve Muhtar Azalarının yan ısıra Erciş Belediye Başkan adayı Fatih Çiftçi de katılım sağladı.

- TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat ÇELİK, yaptığı konuşmada Erciş Belediye Başkanlığı için AK Parti adayı Fatih Çiftçi’yi desteklediklerini açıkladı.

- Belediye Başkan Adayı Çiftçi, desteklerinden dolayı Genel Başkan Çelik ve STK temsilcileri ile muhtar ve yetiştiricilere teşekkür ederek kendisine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını söyledi.

 

01.03.2024 – Van – Erciş – Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Gümrük ve Ticaret Eski Bakan Yardımcısı ve Erciş Belediye Başkan Adayı Fatih Çiftçi’nin de katılım sağladığı Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması toplantısında yaptığı konuşmada 31 Martta Erciş’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

Erciş’te faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarından Birlik, Oda, Kooperatif ve Dernek Başkanları,  Muhtarlar, Muhtar azaları ve yetiştiricilerden yaklaşık 1000 kişinin katılım sağladığı toplantıda Erciş Belediye Başkan Adayı Fatih Çiftçi ve TÜDKİYEB Genel başkanı Nihat Çelik büyük sevgi ve ilgiyle karşılandı.

 

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada 31 Mart yerel yönetimler seçimlerinin tarihi bir gün olduğuna dikkat çekerek “  Öncelikle seçimlerin huzur içinde ve tam bir demokrasi şöleni olarak geçmesini temenni ediyor elde edilecek sonuçların ülkemiz ve Erciş’imiz için şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yerel yönetimlerin halkın bire bir ve yüz yüze gelerek bütün dert ve sıkıntılarını paylaştığı bir kapı olması nedeniyle yerel yönetim seçimlerini hem ülkemiz genelinde ve hem de Erciş’imiz özelinde son derece önemli tarihi bir gün olarak görüyorum.” dedi.

 

Genel Başkan Çelik, Erciş için tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak “ İlçe nüfusumuzun %80'inin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktan ibarettir. Dolayısıyla Erciş’te yaşayan tüm vatandaşlarımızın yanında esnafımızın da kaderi tarımın sürdürülebilirliğine bağlıdır. Onun için istiyoruz ki Erciş Tarımın cazibe merkezi olsun ve Erciş'liler Zengin kaynakların fakir bekçisi olmasın. Daha da önemlisi Erciş'li doğduğu yerde doysun. Bunları sağlayacak olanlar sizlerden başkası değildir. Demokrasinin temel taşı olan ve köylümüzün, mahallelimizin en demokratik bir şekilde seçilmiş temsilcileri olarak sizler vatandaşın, birebir ve yüz yüze gelerek bütün dert ve sıkıntılarını paylaştığı ilk yerel yöneticilerisiniz. Bu nedenle Belediyelerimizin uç beyleri olan siz değerli muhtarlarımız ve muhtar azalarımızla el ele ve gönül birliği içerisinde mahallelerimizin ihtiyaç ve taleplerini birer birer yerine getirmek noktasında hepimize çok büyük görevler düşmektedir” dedi.

 

Erciş Belediyesine sunacakları katkı ve taleplerini dile getiren Çelik, konuşmasında “ Erciş belediyesi bünyesinde oluşturulmasını istediğimiz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı veya Şube müdürlüğü ile koordineli olarak çalışarak; her aileye meyve fidanı ve sebze fidesi desteğiyle birlikte tohum desteği yanında yetiştiricilerimize yem desteği başta olmak üzere Avrupa Birliği ile hibe projeleri yapmak suretiyle koyun keçi destekleri verilmesi yönünde çaba sarf edeceğiz. Tarımsal sulamadan, tarımsal eğitim ve danışmanlık hizmetlerine, bitkisel üretim ve hayvancılık projelerinden çevre koruma ve doğal kaynakların yönetimi gibi pek çok konuda tecrübelerimizi sahaya yansıtarak çok güzel işler yapılabileceğine inanıyorum. Her aileye arazisi büyüklüğüne göre mazot ve gübre desteği vermek ve sosyal yardım alan ailelerimize her ay gıda desteği sağlamak gibi konularda Belediye Başkanımıza talepte bulunacağız.  Dolayısıyla Belediye Başkanımız ve sizlerle oluşturacağımız ekip ruhuyla büyük projelere imza atarak Erciş Belediyesinin tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yönelik yapacağı örnek teşkil edici projelerle birlikte atacağımız olumlu adımlar, bölgemizdeki diğer belediyeler nezdinde de hizmet yarışına vesile olacaktır. Sonuçta Erciş tarım ve hayvancılıkta hak ettiği yere gelecektir. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum, sizlerin de aynı inancı taşımasını istiyorum” dedi.

 

Genel Başkan Çelik, seçilecek Belediye Başkanının ehil insan olması gerektiğini belirterek “ Sizler hizmetin en güzeline layık güzel insanlarsınız. Erciş’imizin daha güzel ve yaşanabilir bir ilçe olması için takdir edersiniz ki tarımsal üretim faaliyetleriyle ekonomimize değer katmak ve organize sanayi bölgesi yatırımlarıyla istihdamı artırmak, ilçemizi turizm kenti haline getirmek, çevre temizliği ile beraber ulaşım sorunlarını kökünden çözmek gibi daha birçok hizmeti alabilmek için görevi ehil insanlara vermek hepimizin boynunun borcudur. Dolayısıyla 5 yıl boyunca en iyi hizmeti verecek olan Belediye Başkanı ve kadrosunu seçerek göreve getirmekle aslında öncelikle kendimize hizmet etmiş olacağız. Onun için 1 Nisan sabahı mutlu ve yarınları güven dolu bir Erciş görmek için vereceğimiz karar aynı zamanda hepimizin tarihi bir sorumluluğu olacaktır. Bu seçim, ilçemizin geleceğini belirlemede en önemli rolü oynayacağımız bir seçim olacaktır. Unutmayalım ki seçimler sadece bir gün değil, aynı zamanda daha güzel yarınlar için attığımız adımların bir başlangıcı olacaktır” dedi.

 

Erciş Belediye Başkanlığı için Fatih Çiftçi’yi desteklediklerini açıklayan Çelik, “ Belediye Başkanlığına seçeceğimiz insanın Halka hizmet Hak’ka hizmet, anlayışıyla tecrübeli ve liyakatli bir insan olmasının faydasını görecek olanlar da yine bizler olacağız. Dolayısıyla Erciş Belediye Başkanlığı için; gerekli tecrübeye, donanıma ve liyakate sahip olan Sayın Fatih Çiftçi’yi can-ı gönülden destekliyoruz. Fatih beyin yanında durarak kendisine vereceğimiz destekle hizmet kervanının yolunu açmış olacağız. Vereceğimiz destekle il olmaya namzet olan ilçemize en büyük ve değerli hizmeti yapmış olacağız. Hep birlikte sizlerle güçlenerek yeşil Erciş'imize yeniden güven kazandıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın Erciş'imize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. Tüm bunları sağlamak için 31 Mart günü Erciş için Fatih Çiftçi diyeceğiz. Ben sizlere güveniyorum, ideolojiye değil hizmete destek vereceğiz. Allah’ın izniyle bütün zorlukları sizlerle birlikte aşacağız” dedi.

 

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, konuşmasının sonunda Belediye Başkan adayı Fatih Çiftçi ve seçime girecek olan muhtarlara başarı dileklerinde bulunarak seçimlerin hayırla sonuçlanması temennilerinde bulundu.

 

Diğer taraftan toplantıda bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkan Adayı Fatih Çiftçi de TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, STK’lar ve muhtarlarla işbirliği halinde çalışacaklarını ve kendisine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını söyledi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ERCİŞ’TE, “SİVİL, TOPLUM, KURULUŞLARI, VE, MUHTARLAR, BULUŞMASI”, GERCEKLEŞTİRİLDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı