301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mart 2024 - Çarşamba 22:41 Bu haber 174 kez okundu
 
Erdoğan kalabalığı beğenmeyince Adana programını iptal etti
Erdoğan kalabalığı beğenmeyince Adana programını iptal etti
EKONOMİ Haberi


25 Şubat 2024 günü Adana’ya gelen Cumhurbaşkanı, programında Adana Ticaret Odası hizmet binasının açılışı vardı. Saat 12’de planlanan miting saat üç sıralarında yapıldı ve miting çok kısa sürdü. Nedeni daha sonra ortaya çıktı.
Adana’da meydanda toplanan kalabalığı beğenmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parti Sözcüsü Ömer Çelik’i, İl Başkanı Ozan Gülaçtı’yı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Mocaispir’e çok kızdığı ve bu nedenle Adana’da ki tüm programlarını iptal ederek Ankara’ya döndü ve ATO hizmet binası açılamadı.

 

ADANA’DA PATRONLAR NEDEN BEKLETİLDİ?
Bir hafta öncesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezi programı belli oldu.
Gazetelere atılan mailde, Adana Ticaret Odası Hizmet Binası 25.2.2024 Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından saat 15’te açılacağını, akreditasyon yapmış gazetecilerin bu haberi takip edeceği belirtildi. Doruk gazetesi belirtilen saatte ATO hizmet binasında oldu. Başka gazetecilerde gelmişti. Saat tam 15’ti, ama herhangi bir hareketlilik yoktu. Yanımızdan Cumhurbaşkanı konvoyu geçip alana gitti. Alana gidinceye kadarda miting biterdi ve biz Doruk gazetesi olarak Ticaret Odasındaki etkinliği takip etme kararı aldık.

KİMLER KATILDI?
Adana Ticaret Odası 100 Meclis Üyesi ve bunların hepsi kendi meslek dallarını temsil eden kişilerdi ve Adana Ticaret Odası’nın 36 bin üyesi, Adana Sanayi Odası’nın 2 bin 300, Adana Ticaret Borsası 2 bin, Adana Esnaf ve Odalar Birliği 60 bin, Adana Hacı Sabancı Organize Bölgesi İşletme 400, Çukurova Üniversitesi 50 bin girişi/çıkışı yapılan hastane ve eğitim kurumu, Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne giriş çıkış binlerce, 2 rektör, iş dünyası, partililer ve gazeteciler katılarak, tam 4 saat bekledi. Erdoğan mitingi saat 16 sularında bitirdi ve Adana Valiliğine geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada özel görüşmeler yaptığı iddia edildi. Türkiye ve Adana’nın ekonomisine katkı koyan patronlar neden bekletildi? Adana Ticaret Odası açılacak denerek programa aldırıp, sonra neden vazgeçildi? Böyle bir dönemde sayılar toplanıp iki ile çarpılırsa 200 bin insan demek, neden görmezlikten gelindi? Sahi ne oldu?  

PROGRAMI KİM YAPTI,
 KİMLER ONAYLADI?

Adana’ya gelecek olan programın netleşmesi 20 Şubat 2024’te kesinleşti. Bu programda Adana Ticaret Odası açılışı da vardı. Adanalı patronlar, iş insanları, akademisyenler hepsi Adana Ticaret Odası açılacak diye, hizmet binasına geldi. 
Cumhurbaşkanı’na açılışı yapmasını kimler istemedi? Yıllardır Recep Tayyip Erdoğan’ı takip eden bir gazeteci olarak, Erdoğan’ın, Adana Valiliğinde hiçbir zaman uzun süren saatlerde kalmadığını biliyordu. 
Özel görüşmeler yaptı deniyor… 
İstihbarat mı, yoksa partiden küsmüş kişiler mi yanına çağırıp gönlünü aldı, sadece bir tahmin.
Partiye kırgın olanların tekrar görüşeceğini hiç sanmıyorum, çünkü onlar gönülden kırıldılar.
Size Demirel’in bir anısını anlatayım.
Demirel Başbakan, Necmettin Erbakan Demirel’in makamına gider…
Gazeteci ordusu dışarda… 
Saatlerce beklenir.
Sonra kapı açılır.
Gazeteciler soruları peş/peşe sorar!
Neler konuşuldu diye…
Bir şeyler anlatır.
Demirel anılarında şuna yer verir.
“Okul arkadaşım, yorgundu. Geç arka odada biraz kestir dedim. Uyudu, dinlendi ve çıktı gitti.” Diye.


***
Cumhurbaşkanı Valilikte, yemeğini yedi, çayını içti, namazını kıldı ve biraz dinlenip Ankara’ya döndü. Hep öyle yaptı… Bu gelişinde de böyle yaptığını sanıyorum. 
Bu yazı 25 Şubat günü yazıldı. Sonra öğrendiğimize göre, Cumhurbaşkanı alanda toplanan kalabalığı beğenmedi ve Ömer Çelik’e, Ozan Gülaçtı’ya ve Fatih Mehmet Kocaispir’e çok kızdığı… 
***
Cumhurbaşkanı’nın özel görüşeceği bütün kesimlerin hepsi Adana Ticaret Odası açılışında yerlerini almışlardı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, ev sahibi ATO Başkanı Yücel Bayram ve ekibi, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, Adana Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Niyazi Göger, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel, Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Tümay, iş dünyası temsilcileri, gazeteciler ve siyasetçiler vardı. 

ADANA AK PARTİ BUNUN NERESİNDE?
Adana Ak Parti İl Başkanlığı Ozan Gülaçtı ve Yönetimi Cumhurbaşkanı’nı yeterince bilgilendirmedi mi? Şu an bir oy’a bile muhtaçken, Cumhurbaşkanı’ın vakit darlığını gösterip, 10 dakika içinde o binayı hizmete açabilir ve gönülleri kazanırdı. Ama tam tersi yapıldı. Üstelik saat 18’i 10 geçe, D-400 yolu, yani Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde otobüste halkı selamlarken, açılışa katılanlar Cumhurbaşkanı’nın konvoyunu uzaktan izleyerek selamladılar. Hepsinde buruk vardı. Saatlerce bıkmadan, usanmadan beklemişlerdi. Açılış başka bir güne ertelendi. 
Belki gazeteciler yazacak, Yücel Bayram’a soğuk duş diye…
Bu soğuk duş sadece Başkan Yücel Bayram’a değil, bütün patronlara, bütün iş dünyasına, onların temsil ettiği kişilere ve Adana’ya yapıldı. Adana Ak Parti yönetimi acilen toplanıp, ATO Başkanını ziyaret edip gönlünü alıp, bu tatsız olayı bir an önce tamir etmeliler.   
Kim ne derse desin, yönetimi temsil edenlerin çoğunluğu başkan dahil hepsi Ak Partili, üstelik bütün patronlar Cumhur ittifakını destekliyor, yönetimde değişik siyasi partileri temsil edenler var, bu da odaların ve başkanların zenginliğini gösterir. 
Yol yakınken hemen harekete geçilmeli. STK’lar, Odalar ve İş dünyası ülkenin omurgasını teşkil ediyor. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Erdoğan, kalabalığı, beğenmeyince, Adana, programını, iptal, etti,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı