301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Şubat 2024 - Cumartesi 22:50 Bu haber 233 kez okundu
 
ESAS SOSYAL, KURUMSAL DESTEKÇİLERİ İLE GENÇLERİN YANINDA
ESAS SOSYAL, KURUMSAL DESTEKÇİLERİ İLE GENÇLERİN YANINDA
EKONOMİ Haberi


Esas Sosyal Yatırım Programları’nın Kurumsal Destekçileri arasına 9 yeni kurum katıldı. 21 farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye’nin önde gelen 40 şirketi, genç istihdamında fırsat eşitliği  için el ele veriyor.

Esas Holding’in sosyal fayda odaklı yatırım birimi Esas Sosyal; 2015 yılından bu yana odağına aldığı gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir etki yaratmak amacıyla “Esas Sosyal Fırsat Eşitliği Sağlar” mottosu ile sosyal yatırım programları hayata geçiriyor. 

Esas Sosyal’in geliştirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları etrafında sivil toplum kuruluşları, Kurumsal Destekçiler, insan kaynakları profesyonelleri, eğitmenler, mentorlar ve mezunlardan oluşan 4.000 kişiyi aşkın geniş ekosistem, gençleri fırsat eşitliği ile buluşturuyor. 

Esas Sosyal’in özgün bir özel sektör ve sivil toplum iş birliği modeli olarak 2019 yılında başlattığı Kurumsal Destek Programı ile ekosisteme katılan kurumlar, “genç istihdamında fırsat eşitliği” misyonu etrafında güçlerini birleştiriyor. Şimdiye kadar yalnızca Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı Kurumsal Destekçiler tarafından desteklenirken bu yıl Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı için de Kurumsal Destek modeli başlatıldı.    

Böylelikle Esas Sosyal programlarının etkisi, harekete geçirdiği ekosistemdeki kişi ve kurumların gençlere olan inançları ve destekleri sayesinde daha da güçleniyor. Kurumsal Destekçiler; Esas Holding ile birlikte İlk Fırsat Programı kapsamında STK’larda çalışan yeni mezun gençlerin maaşlarını karşılarken, İngilizce Fırsatım Programı’nda ise üniversite öğrencilerinin İngilizce dil eğitimi bedellerini üstleniyor. Ayrıca Kurumsal Destekçiler yöneticileriyle mentorluk, prova mülakat ve çeşitli etkinliklere destek olarak programlarda yer alan katılımcıların kişisel ağlarını ve vizyonlarını geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Sayıları 500’ü aşan gönüllü profesyoneller ise kolektif etkinin gücünü daha da artıyor.

Yeni dönemde Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’ndaki gençleri Esas Holding ile birlikte özel sektörün öncü firmaları destekliyor. Sürdürülebilir bir şekilde programa destek veren kurumlar arasında Agito, Arçelik, Arzum, BLG Trusted Advisors, DESA, DenizBank, Dimes, Doğan Holding, Esas Gayrimenkul, ETİ, Fiba Holding, FLO, Ford Otosan, Getir, İnfina Yazılım, Insider, Kibar Holding, Korozo Group, Nobel İlaç, Pegasus Hava Yolları, QNB Finansbank, SANKO Holding, TFI TAB Gıda Yatırımları, Tahincioğlu Gayrimenkul, Turcas Petrol, ÜNLÜ & Co, Visiott ve Yataş yer alıyor. Programı destekleyenler arasına bu yıl Ayakkabı Dünyası, Beiza, Osmanlı Yatırım, Sportive, Turkey Mozaik Foundation, Turkish Philanthropy Funds ve Yeşil Kundura gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren yeni kurumlar da katıldı.

Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nda ise Bee’o Propolis, Figopara, İş Portföy, OPLOG, Osmanlı Yatırım ve Tacirler Yatırım öğrencilere verilen İngilizce dil eğitimi bedellerini Esas Holding ile birlikte üstlenerek gençlere destek oluyor.

Esas Sosyal; Kurumsal Destek Programı ile işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun olan gençlerin; iş hayatına daha öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmalarına katkı sağlarken Kurumsal Destekçileri ile el ele vererek genç istihdamında fırsat eşitliği konusunda farkındalığı artırıyor.

Esas Sosyal, Programları ile bugüne kadar 900 gence okuldan işe geçişte fırsat eşitliği sağlarken, nitelikli genç iş gücü ve kaynak desteği sunduğu sivil toplum kuruluşlarını da güçlendiriyor.

Gençler için yaratılan toplumsal faydanın katlanarak artması için topyekûn hareket etmenin önemini vurgulayan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Öncelikle gençlere akranları ile aynı fırsatlara kavuşmaları için imkân sağlama yolculuğumuzda yanımızda olan tüm kurumsal destekçilerimize ve ekosistem paydaşlarımıza teşekkür etmek isterim. 2019 yılından bu yana Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında kurumsal destekçilerimiz bu yolu bizimle birlikte yürüyor. Bu yıl ise 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı için de Kurumsal Destek modeli başlattık. Gençler; istihdama geçerken cesaretlendirilmek ve fark edilmek istiyorlar. Bu yüzden Kurumsal Destek Programı’ndaki amaçlarımızdan biri de işveren tarafında farkındalık oluşturmaktı. Çünkü toplumsal fayda yaratmak için güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Her bir adımımızı sürdürülebilir, ölçülebilir bir sosyal etki yaratma gayesiyle atıyoruz. Bu anlayışla attığımız her adım beraberinde sosyal faydayı getiriyor. Biz Esas Sosyal Ekosistemi’nin katkılarıyla bir fayda mekanizması yaratmayı önemsiyoruz. Bu yaklaşımla, Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programımızın Kurumsal Destekçilerinin bursiyerleri, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım katılımcısı olarak ekosistemimize dâhil oluyor. Bunun yanı sıra Kurumsal Destekçilerimizin yöneticileri gençlere mentorluk desteği verebiliyor, prova mülakatlara katılabiliyor. Böylece fırsat eşitliği yaratma yolculuğumuzda birçok kurum ve kişiyi bir araya getirdiğimiz ekosistemimiz birbirini besleyerek büyüyor ve gelişiyor. Aramıza bu yıl katılan Kurumsal Destekçilerimize tekrar “Hoş geldiniz” diyor, genç istihdamında fırsat eşitliği sağlama bilincinin tüm kurumların insan kaynakları politikalarında yer almasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ESAS, SOSYAL,, KURUMSAL, DESTEKÇİLERİ, İLE, GENÇLERİN, YANINDA,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı