301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Eylül 2024 - Pazar 21:45 Bu haber 125 kez okundu
 
Hoş geldiniz Büyükelçi Ossowski!
Hoş geldiniz Büyükelçi Ossowski!
DÜNYA Haberi


Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanlığına atanan Büyükelçi Thomas Ossowski, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına güven mektubunu sunmasının ardından göreve başlayacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Thomas Ossowski, önümüzdeki dört yıllık görev süresi boyunca AB-Türkiye ilişkilerini güçlendirmek için deneyim ve birikimlerini aktaracağı verimli bir dönem geçirmeyi hedefliyor.

Siyaset bilimi ve uluslararası hukuk uzmanı olan Büyükelçi Ossowski, Institut d'Etudes Politiques de Paris ve Universita Cesare Alfieri di Firenze'de eğitim gördü. 

Diplomatik görevleri dışında bir spor tutkunu olan Büyükelçi, özel pilot lisansına sahip. Anjellica Ossowski ile evli olan Thomas Ossowski'nin bir kızı ve bir de oğlu var.

Büyükelçi Ossowski hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki biyografisini okuyabilirsiniz:

Büyükelçi Thomas Hans Ossowski 1 Temmuz 1967 tarihinde Karlsruhe/Almanya'da doğmuştur. Anjellica Ossowski ile evli olan Büyükelçi, bir kız bir erkek çocuğu babasıdır. 

Büyükelçi Ossowski, Ankara'daki Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanlığı görevini üstlenmeden önce, Almanya'nın Brüksel'deki AB Siyasi ve Güvenlik Komitesi Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Daha önceki görevleri arasında Filipinler, Palau, Mikronezya ve Marshall Adaları’nda Büyükelçilik, Kunduz/Afganistan'da Vilayet Yeniden Yapılandırma Ekibi Sivil Başkanlığı, Kabil'deki NATO Komutanının Siyasi Danışmanlığı, Ruanda'da Misyon Başkan Yardımcılığı ve Tel Aviv/İsrail'deki Alman Büyükelçiliğinde Siyasi Memurluk yer almaktadır.

Büyükelçi Ossowski, Alman Dışişleri Bakanlığı bünyesinde AB Çok Yıllı Mali Çerçeve müzakerelerinde Alman Hükümeti Özel Temsilcisi, Avrupa İşleri Genel Müdür Yardımcısı, Genişleme, Göç ve Yaptırım Politikaları Direktörü ve Üye Devletlerle ikili ilişkiler Direktörü olarak görev yapmıştır. Ossowski, Almanya Dışişleri Bakanı Özel Kalem Müdür Yardımcısı, AB politikaları koordinatörü ve AB Konvansiyonu için Alman Görev Gücü üyesi olarak görev yapmıştır. 

Thomas Ossowski, Alman Dışişleri Bakanlığı'na ve Federal Diplomatik Akademi'ye katılmadan önce Institut d'EtudesPolitiques de Paris (Sciences Po) ve Universita Cesare Alfieridi Firenze'de siyaset bilimi, uluslararası hukuk ve AB hukuku eğitimi almıştır.

Thomas Ossowski'nin özel pilot lisansı vardır, binicilik alanında deneyimlidir ve her türlü sporu sever.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Hoş, geldiniz, Büyükelçi, Ossowski!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı