301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ocak 2024 - Salı 17:35 Bu haber 138 kez okundu
 
İLK KADIN BARO BAŞKANI OLMA YOLUNDA
İLK KADIN BARO BAŞKANI OLMA YOLUNDA
GÜNDEM Haberi


Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan; "Cumhuriyetin verdiği sorumluluğun bilinciyle, birikimimle,  enerjimle ve tüm samimiyetimle görevimi en iyi şekilde yapmak için yola çıktım". 

İLK KADIN BARO BAŞKANI OLMA YOLUNDA

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Avukat Sinem Keskin Tanrısınatapan, Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu Baro Başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Önceliğinin ve hedeflerinin  her zaman meslektaşları ve baro olduğunu ifade eden Tanrısınatapan, yıllardır avukat hakları, kadın ve çocuk hakları gibi mücadelelerin içerisinde yer alarak, Baro Başkanlığının  adanmışlık gerektiren, gönüllülüğün esas olduğu onurlu bir hizmet yeri olduğunu kaydetti. Tanrısınatapan;" Bunu içselleştirmiş ve bu nedenle tercihini çok önceden Baro için yapan bir meslektaşınız olarak bu göreve gelmem halinde görevim süresince başka alanlara kaymadan , basamak olarak kullanmadan  tüm zamanımı, enerjimi, grubumuz ve baromuz için harcayacağımın sözünü şimdiden veriyorum" dedi. 

 

DAHA İYİSİNİ YAPMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIM

Elini taşın altına koyarak, daha iyisini yapmak üzere yola çıktığını ifade eden Tanrısınatapan, Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu Baro Başkan aday adaylığı ön seçimine katılmak üzere çalışma arkadaşları ile grup yönetimine başvurduğunu duyurdu.Seçimin ilk turunun 23 Şubat 2024 tarihinde Divan Otel'de yapılacağını belirten Tanrısınatapan, kazanan olmaması halinde ise ikinci turun 01 Mart 2024 Cuma günü yapılacak seçime ilişkin konuşmasında şunları söyledi; "21 yıllık meslek hayatımın son 12 yılında hemen her komisyonunda, Yönetim Kurulu'nda, Barolar Birliği Delegeliği görevinde ve Demokrat Avukatlar Grubu yönetim kurulunda yer aldım. Çünkü gerçek eşitliğin verilen görevleri yerine getirmekten ötesi olduğunu, karar veren tarafta yer almadığımız sürece eşitliğin şekli olarak kalacağını biliyordum. Bu süreçte edindiğim tecrübelerle , beni destekleyen ve bana güvenen dostlarımla birlikte daha iyisini  yapmak üzere yola çıktım"

 

GENÇ DİNAMİK GÜÇLÜ BİR BAŞKAN ADAYI

Genç, dinamik güçlü bir  grup olduklarına işaret eden Tanrısınatapan, bu grubu baroda en iyi şekilde temsil etmek, yeniliklere açık, çözüm odaklı çalışmalar yürütmek için aday olduğunu kaydetti. Tanrısınatapan ;"Yüz yılı aşkın kadın mücadelesi, bu mücadele ile yaşıt baromuzun ve Cumhuriyetin verdiği sorumluluğun bilinciyle, birikimimle,  enerjimle ve tüm samimiyetimle görevimi en iyi şekilde yapmak ve sonrasında artı değer katarak bu emaneti benden sonrakilere bırakmak istiyorum. Bu ideallerim doğrultusunda hak savunuculuğunda, fırsat eşitliğin de, mesleki dayanışmada birlikte olmak, mücadeleye her platformda omuz vermek ve bu yolu sizlerle birlikte yürümek üzere aday adayı oldum.Genç, dinamik güçlü bir  grubuz , bu grubu baroda en iyi şekilde temsil etmek, yeniliklere açık, çözüm odaklı çalışmalar yürütmek için adayım. Aynı zamanda gerçek eşitlik için, önyargılardan kurtulmak için elimi taşın altına koydum. Daha iyisini yapmak üzere dayanışma sözümüz mücadele gücümüz" şeklinde konuştu. 

 

BU GELENEĞİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIM

Bağımsız barolara ve hukukçulara en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde olduklarına dikkat çeken Tanrısınatapan, Demokrat Avukatlar geleneğinin bu nedenle güçlenerek devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.Tanrısınatapan; "Bu geleneği daha da ileri taşımak için elimden geleni yaptım, yetkiyi aldığımda daha iyisini yapmak icin mücadele edeceğim. Bir çok baronun gıpta ettiği Demokrat Avukatlar Grubumuzda , Baro  Başkan adayı ve yönetim kurulunun 5 üyesinin ön seçimle belirlenmesi, başkanlığın 2 dönemle sınırlı olması , yüzde 40 kadın kotası gibi ilke kararlarıyla sağladığı farkındalık ve dinamizm için gurur duyuyorum.Grubumuzun baromuza katkılarıyla, önceki dönem ve şimdiki grup başkan ve yönetimlerimiz ile baro başkanlarımız, yönetimimiz,  kurullarda ve komisyonlarda görev alan meslektaşlarımız ve baro emekçilerimizle nicelik ve nitelik olarak öncü barolardan biri haline geldik. Bazı şeylerin değeri yokluğunda kendini gösterir, barış gibi, dostluk gibi. Şu anda herkesin açlığını duyduğu ortak değerse hukuk ve adalet.Tam da bu zaman bağımsız barolara ve hukukçulara en çok ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Demokrat Avukatlar geleneği bu nedenle de güçlenerek devam etmeli" ifadelerinde bulundu. 

 

AV. SiNEM KESKİN TANRISINATAPAN KİMDİR? 

Tanrısınatapan.,1979 doğumlu olup, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2001 yılında mezun olduktan sonra mesleğe başladı. Baroda 2012 yılından bu yana Kadın Hakları Merkezi, Staj Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu dahil birçok komisyon üyeliği ve koordinatörlüğü yapmış olup,  2018-2021 yılları 30.Dönem Yönetim Kurulu üyeliği, 2021-2022 yılları 31.Dönem Adana Barosu Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak görev yaptı.Önceki dönem Demokrat Avukatlar Grubu Yönetim Kurulu üyeliği sırasında ön seçimle girdiği Adana Barosu Yönetim Kurulu üyeliği devam etmektedir. Adana Barosu Mesleki Sorunlar ve Genç Avukatlar Komisyonu, Spor Komisyonu ve Kamu Avukatları Komisyonu koordinatörlüğü görevine devam etmekte olup Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği kurucu üyeleri arasındadır.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İLK, KADIN, BARO, BAŞKANI, OLMA, YOLUNDA,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı