301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Şubat 2024 - Salı 22:22 Bu haber 145 kez okundu
 
KIVANÇ, “ADANA OLARAK 9 FİRMA İLE 3’ÜNCÜ SIRADA YER ALDIK”
KIVANÇ, “ADANA OLARAK 9 FİRMA İLE 3’ÜNCÜ SIRADA YER ALDIK”
EKONOMİ Haberi


EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKET SIRALAMASI’NDA ADANA’DAN 9 FİRMA YER ALDI

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKET AÇIKLANDI

TOBB öncülüğünde, TEPAV ve TOBB ETÜ iş birliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2023 yılı 100 şirketi belirlendi. Adana'dan 9 sanayi firması listeye girme başarısı gösterdi. Cirosunu 2 yılda yüzde 6628 oranında artıran Adana merkezli AFM Gıda Kimya Limited Şirketi ilk sırayı aldı.

İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 8 kat daha hızlı büyüdü. Yaş ortalaması 13,2 yıl olan söz konusu şirketlerin 71’i ihracat yapıyor. ​ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) iş birliğinde, şirketlerin 2019-2021 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi yarışması sonuçlandı. Listede 27 farklı ilden ve 35 ayrı sektörden şirketler yer aldı.

2019-2021 arası 2 yıllık ciro artışına göre belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan Adanalı firmalar; AFM Gıda Kimya İthalat İhracat Ticaret Ltd.Şti. 1., Çatalbaş Elektrik Enerji Makina Mühendislik İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti 6., IDS Enerji Mühendislik Danışmanlık Proje Yatırım Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 14., Göktekin Enerji A.Ş. 30., Tezkim Tarımsal Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 35., Taren Mühendislik Makine Elektrik Otomasyon Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. 41., Elitaş Grup Plastik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. 46., Besen Plastik Ve Ambalaj Sanayi Ticaret Ltd. Şti. 47., Kaykaç Makina Kimya İnşaat Tarımsal Sulama Sistemleri Ambalaj Malzemeleri Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti 66. Sırada yer aldı.

Türkiye 100 programını, ülkemizin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek için düzenlendiğini belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 firması olmaya hak kazanan tüm şirketlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu yıl Adana’mız 9 firma ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 2023 yılı 100 şirketi sıralamasında en çok firma çıkaran üçüncü il oldu. Firmalarımızın, başarıları bizleri gururlandırmıştır. İlimizde gerek ticareti gerekse üretimiyle bu potansiyele sahip çok sayıda firma var. Bu başarının giderek artmasını diliyor, önümüzdeki dönem bu sayının daha da artacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

LİSTEDE YER ALAN ADANA FİRMALARI;

SIRALAMA

FİRMA ADI

1

AFM GIDA KİMYA İTHALAT İHRACAT TİCARET LTD.ŞTİ.

6

ÇATALBAŞ ELEKTRİK ENERJİ MAKİNA MÜHENDİSLİK İNŞAAT TAAHHÜT İTHALAT İHRACAT DANIŞMANLIK SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ

14

IDS ENERJİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK PROJE YATIRIM TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

30

GÖKTEKİN ENERJİ A.Ş.

35

TEZKİM TARIMSAL KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

41

TAREN MÜHENDİSLİK MAKİNE ELEKTRİK OTOMASYON SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.

46

ELİTAŞ GRUP PLASTİK SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ.

47

BESEN PLASTİK VE AMBALAJ SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ.

66

KAYKAÇ MAKİNA KİMYA İNŞAAT TARIMSAL SULAMA SİSTEMLERİ AMBALAJ MALZEMELERİ TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KIVANÇ,, “ADANA, OLARAK, 9, FİRMA, İLE, 3’ÜNCÜ, SIRADA, YER, ALDIK”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı