301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Şubat 2024 - Pazartesi 23:08 Bu haber 221 kez okundu
 
Kamu ve Reel Sektör 15 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Buluşuyor
Kamu ve Reel Sektör 15 Şubat’ta Adana’da REWA Anatolia’da Buluşuyor
EKONOMİ Haberi


Sürdürülebilir teknolojileri keşfetmek için sayılı günler kaldı. REWA Anatolia - Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuar ve Konferansı, 15-17 Şubat’ta Adana’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılıyor. Kamu ve reel sektör temsilcilerini 3 gün süreyle aynı çatı altında buluşturacak fuarda, atık ve geri dönüşüme dair en son ve çığır açan teknolojiler sergilenirken, katılımcılar güçlü iş bağlantıları kurma ve sürdürülebilir projelerin geleceğini tartışma fırsatı bulacaklar. 

 

Mottosunu “Yerel Çözümler, Küresel Etki” olarak belirleyen REWA Anatolia Fuar ve Konferansı, geri dönüşüm ve atık yönetimi endüstrisine hizmet veren Adanus, Akbulut, AYK, Disan, Ersoplast, Feydaş, Keskin Plastik, Netral, Rainbow, Sinan Atlas, Teamsoft gibi sektörün lider ve öncü firmaları ile Çevre ve Şehircilik bakanlığına bağlı belediyelerin temizlik işleri müdürlükleri, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi başkanları, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık müdürlükleri, yerel yönetim temsilcileri, KOBİ ve özel sektör karar vericileri, geri dönüşüm ve atık yönetimi araç ve ekipman üreticileri, organize sanayi bölgesi yetkilileri, finans ve leasing kuruluşları, dernek ve birlikler gibi birçok paydaşı Adana TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirecek.


 

Dünya genelinden 5 bin 500’ü aşkın sektör profesyoneli ziyaretçi katılımı

80’ni aşkın katılımcı firma ve yüzlerce markanın en son teknoloji ürün ve hizmetlerini sergileyecekleri REWA Anatolia’yı ilk yılında, dünya genelinden 5 bin 500’ü aşkın sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. B2B toplantılar, konferans ve workshop programları ile kamu ve reel sektör arasında sürdürülebilirlik alanında sinerji oluşturulmasına katkı sağlayacak REWA Anatolia, mevcut ilişkileri tazelerken, yeni işbirlikleri kurulmasında da kolaylaştırıcı rol üstlenecek.


 

Kamu, yerel yönetimler ve iş dünyasından REWA Anatolia’ya tam destek

Adana’da kamu, yerel yönetimler ve iş dünyasının tam desteğini alan REWA Anatolia Fuar ve Konferansı’nın açılışına Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Bayram, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, REWA Anatolia İcra Komitesi Başkanı Ebru Can ve çok sayıda protokol üyesi katılım sağlayacak. Ayrıca, fuara standlı katılım sağlayan TÜBİSAD, BİYOGAZDER, AKÜDER, TÜÇEM, TAP, AGED, İGGEDER ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı gibi sektörde söz sahibi meslek ve sivil toplum örgütleri, dernekler ile vakıfların temsilcileri açılışta hazır bulunacak. 

 

15 oturumda 50 uzman konuşmacı deneyimlerini paylaşacak

Fuar; konferans ve workshop etkinlikleri ile hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için sürdürülebilirlik, atık yönetimi ve geri dönüşüm endüstrisine yönelik son gelişmelere dair detaylı bilgiler ve uzman görüşlerine yer verecek. 15 oturumda Exitcom, SÖZBİR Grup, EGEÇEV, Prevented Ocean Plastic Mediterranean gibi, sektörün önemli şirketlerinden 50 uzman konuşmacı deneyim paylaşımında bulunacak. Sürdürülebilir Ekonomi: Sıfır Karbon İzi, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi, OSB’de Yeşil Dönüşüm, Atık Yönetimiyle Sürdürülebilir Adımlar, Endüstriyel Karbonsuzlaşma ve Karbon Üzerine Sınırlılıklar ile Sıfır Atık ve Çevre Uygulamaları ele alınan bazı önemli oturum başlıkları olacak. İTÜ, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, mühendisler fuar kapsamında araştırma projelerini katılımcı ve ziyaretçilerinin ilgisine sunacak. 

 

En yeni teknoloji ve hizmetler ile endüstriyel çözümleri REWA Anatolia’da sergilenecek

Solis Renewable Hub tarafından organize edilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi ve Çukurova Üniversitesi destekleriyle, Çukurova Belediyeler Birliği ve Çukurova Teknokent iş birliği ile düzenlenen REWA Anatolia Fuarı ve Konferansı’nda; “Atık Yönetimi, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Etme Çözümleri”, “Kentsel Atık Yönetimi, Ulaşım ve Temizlik Araçları, Ekipmanları ve Teknolojileri”, “Tesis, Makine ve Ekipman”, “Danışmanlık ve Profesyonel Hizmetler”, “Sürdürülebilirlik” çözümleri ve teknolojileri alanlarındaki en yeni teknoloji ve hizmetler ile endüstriyel çözümleri sergilenecek. 

 

TUİK’in son verilerine göre 2022’de toplam 109,2 milyon ton atık oluştu

TUİK’in Kasım 2023’te açıkladığı son verilere göre; imalat sanayi işyerleri, maden işletmeleri, termik santraller, organize sanayi bölgeleri (OSB) ve hane halklarında 2022 yılında 29,4 milyon tonu tehlikeli olmak üzere toplam 109,2 milyon ton atık oluştu. 

 

Belediyeler kişi başı günlük ortalama 1,03 kg atık topladı

Ülkemizde bulunan toplam 1.391 belediyenin 1.389'unda atık hizmeti veriliyor. Atık hizmeti verilen belediyelerde toplanan 30,3 milyon ton atığın %85,9'u atık işleme tesislerine ve %13,5'i belediye çöplüklerine gönderilirken, %0,6'sı ise açıkta yakılarak, gömülerek, dereye veya araziye dökülerek bertaraf edildi. Belediyelerde toplanan kişi başı günlük ortalama atık miktarı ise 1,03 kg olarak hesaplandı.

 

İmalat sanayi işyerlerinde toplam 28 milyon ton atık oluştu

İmalat sanayi işyerlerinde ise 5,4 milyon tonu tehlikeli olmak üzere toplam 28 milyon ton atık oluştu. Toplam atığın %63,2'si satıldı veya lisanslı atık işleme tesislerine gönderildi, %14,5'i tesis bünyesinde geri kazanıldı, %13,5'i düzenli depolama tesislerine gönderildi, %3,3'ü işyeri sahasında depolandı, %3,1'i belediye veya OSB yönetimleri tarafından toplandı, %2'si beraber yakma (ko-insinerasyon) veya yakma tesislerine gönderildi, %0,3'ü dolgu malzemesi olarak kullanıldı/doğaya yeniden kazandırıldı, %0,1'i ise diğer yöntemlerle bertaraf edildi.

 

15-17 Şubat’ta Adana’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açılacak REWA Anatolia - Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Fuar ve Konferansı ücretsiz online kayıtları https://rewanatolia.com/tr/ziyaretci-olun/ web adresi üzerinden devam ediyor. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Kamu, ve, Reel, Sektör, 15, Şubat’ta, Adana’da, REWA, Anatolia’da, Buluşuyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı