301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Mart 2024 - Cuma 22:16 Bu haber 296 kez okundu
 
KOCAİSPİR İLE ADANA ULAŞIMDA ÇAĞ ATLAYACAK
KOCAİSPİR İLE ADANA ULAŞIMDA ÇAĞ ATLAYACAK
SİYASET Haberi


KOCAİSPİR, BAKAN URALOĞU İLE ULAŞIM SORUNUNU MASAYA YATIRDI

Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Adana’nın ulaşım sorununu masaya yatırdı. Başkan Kocaispir, “Adana ulaşımda çağ atlayacak. Çok kısa sürede hayata geçireceğimiz projelerimizle Adana’yı kolay, hızlı ve konforlu seyahat edilebilen bir kent haline getireceğiz.” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana ziyareti kapsamında, Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir ile bir araya geldi. Şehrin ulaşım sorununun detaylıca masaya yatırıldığı görüşmede Başkan Kocaispir projelerini harita üzerinde bir bir anlattı.

 

ADANA’YA NEFES ALDIRACAK PROJELER

Adana’nın trafik sorunlarını tespit ettiklerini, şehre nefes aldıracak projeleri göreve gelir gelmez kısa sürede hayata geçireceklerini belirten Başkan Kocaispir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yaptıkları görüşmede kentin ulaşım alanındaki eksiklikleri kapsamlı şekilde değerlendirdi. Adana’nın ulaşımda da çağ atlayacağını belirten Başkan Kocaispir’in kentte trafik sorununu kökten çözecek projeleri şöyle;

 

M2 ve M3 hafif raylı sistem projesi ile mevcut metronun devamının yapılarak raylı sistemin Şehir Hastanesi, üniversite ve yeni stada kadar ulaştırılması. Turgut Özal Bulvarı’ndan 15 Temmuz Köprüsü hattı ile Şehir Hastanesi’ne kurulacak raylı sistemin metroya bağlanması, Şehir Hastanesi önü döner kavşakta yapılacak battı çıktı ile kavşağın yeniden düzenlemesi, Şehrin farklı noktalarında 13 Battı-Çıktı, Kuzey ve Güney Çevre Yolları, Adana’nın farklı bölgelerini birbirine bağlayacak yeni, modern ve geniş bulvarlar, D400 Karayolu üzerinde doğu batı ekseninde kendine özel yolu bulunan İstanbul’daki metrobüs benzeri ‘ADABÜS’ otobüs hattı, İnönü, Seyhan, Ulus, Ali Münif Yeğenağa, Çakmak ve Abidinpaşa caddelerinden geçen nostaljik tramvay hattı, Trafik Yönetim Sistemi, Akıllı Durak Sistemi, kent genelinde bisiklet ve motorlara ayrılmış özel yollar, ‘Park Et Devam Et’ uygulaması ve ‘Mobil Otopark’ uygulaması.

 

METRO VE HAFİF RAYLI SİSTEM MÜJDESİ

Başkan Kocaispir ile yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Adana'daki metro hattının istenen işlevi taşımadığını ifade ederek, “Hattın daha işlevsel hale getirilebilmesi için üniversiteye ve stadyuma kadar uzatılacak olan bir hafif raylı sistem hattını beraberce değerlendirdik. Karayollarımız tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden de bir hat bağlayıp metronun her iki tarafına bağlantı yaparsak Adana'yı bir ringle çevirmiş oluruz. Burada zaten belli bir aşamaya gelinmiş durumda. İnşallah burada Büyükşehir Belediyesi ile gerekli işbirliğini yaparak bunu da yürütelim istiyoruz.” dedi.

 

HIZLI TREN HATTI PROJESİ

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu; “Önümüzde bir engel yok. İnşallah 2027'de bu projeyi bitirerek hizmete açmayı düşünüyoruz. Proje buradan devam edecek, Gaziantep'ten Şanlıurfa, oradan Ovaköy, oradan Irak üzerinden Fav Limanı'na gidecek olan bir projeyi konuşuyoruz. Aynı zamanda da otoyolun aynı şekilde devam edeceğini, bunu planladığımızı söylemek isterim. Bu projede özellikle Adana ile Adana OSB arasında bir banliyö​​​​​​​ hattının çalıştırılabilmesiyle ilgili değerlendirme yaptık. Bunun mümkün olabileceğini değerlendiriyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah beraberce konuşacağız, değerlendireceğiz. Bunun örnekleri de var.” diye konuştu.

 

ÇEVRE YOLU PROJESİ

Güney Çevre Yolu Projesi’nde kamulaştırmada yüzde 70 seviyelerine ulaştıklarını belirten Bakan Uraloğlu, kamulaştırmayı hızlıca bitirerek bir an önce çevre yolunu Adana'ya kazandıracaklarını söyledi.

 

Uraloğlu, kentte ayrıca iki etaplı yol projesinin de planlandığını belirterek; “Kalkınma Yolu'nu da düşündüğümüzde Adana'daki mevcut otoyol, hâlihazırda bile kapasitesini doldurma seviyesine geldi. İlk etapta bir çevre yolu ikinci etapta da Pozantı'ya bağlanacak bir otoyol için 1/25000'lik haritalarda Karayollarındaki arkadaşlarımızla bir çalışma başlatıyoruz. En azından geleceği planlayıp ona göre şehrimizi geliştirmemiz gerekir. Birinci etapta kuzey çevre yolu, ikinci etapta da mutlaka bunu ikinci bir otoyol olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KOCAİSPİR, İLE, ADANA, ULAŞIMDA, ÇAĞ, ATLAYACAK,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı