301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Temmuz 2024 - Perşembe 22:41 Bu haber 607 kez okundu
 
"Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü"
"Kuraklık ve verim kaybı çiftçinin belini büktü"
SİYASET Haberi


Ayhan Barut'tan Meclis'te afet bölgesi çağrısı; "Çukurova çiftçisinin zararı karşılansın"

"Çiftçiler plansızlığın kurbanı oldu"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, küresel iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle ciddi verim kaybı yaşayan Çukurovalı çiftçilerin zararlarının tespit edilip karşılanmasını istedi. Meclis'te Çukurova'nın afet bölgesi ilan edilmesini talep eden Barut, "Aşırı sıcak, kuraklık ve verim kayıpları nedeniyle Çukurova afet bölgesi ilan edilsin. Çiftçimizin zararı tespit edilip karşılansın. Üreticilerimize işin sürmesi için maddi destek verilsin" dedi.

 

"ÇİFTÇİLER MAĞDUR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Küresel iklim değişikliği ve bununla alakalı AKP iktidarının öngörüsüzlüğü ve plansızlığı, ülke tarımı ve çiftçimizi olumsuz etkiliyor. Her gün daha da ağırlaşan maliyet yükü altında ezilen ve ürünü para etmeyen çiftçimiz, bir yandan da iklim değişikliğiyle ilgili ulusal ve bölgesel planlama yapamayan iktidarın yanlışlarıyla mağdur oluyor" diye konuştu.

 

"ÜRETİM İÇİN ÇİFTÇİYE DESTEK VERİN"

Çukurova Bölgesi'nde mağdur çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerilerini dile getiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Çukurova Bölgesinde her yıl olduğu gibi bu sene de artan sıcaklar ve bununla alakalı 'Susuzluk' tarıma ve çiftçimize darbe vurmuştur. Yağış yetersizliği ve aşırı sıcaklar, bölgemizde tarımsal üretime ve çiftçiye zarar vermiş, narenciyeden ayçiçeğine, mısırdan pamuğa birçok üründe ciddi verim kaybı yaşanmıştır. DSİ ve Sulama Birlikleri'nin su tasarrufu için rotasyon uygulaması da üreticilerimizi perişan etmiştir. İklim değişikliğine bağlı etkin ve acil eylem planı çağrılarımız karşılıksız kalmış, başta kapalı sulama sistemleri yatırımları talebimiz karşılık bulmamıştır. Hal böyleyken iktidarı ve Tarım Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Öncelikle aşırı sıcak, kuraklık ve verim kayıpları nedeniyle Çukurova afet bölgesi ilan edilsin. Çiftçimizin zararı tespit edilip karşılansın. Üreticilerimize işin sürmesi için maddi destek verilsin!"

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "Kuraklık, ve, verim, kaybı, çiftçinin, belini, büktü",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı