301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Kasım 2023 - Pazartesi 22:44 Bu haber 271 kez okundu
 
MESLEK LİSELERİ ATO’DA MASAYA YATIRILDI
MESLEK LİSELERİ ATO’DA MASAYA YATIRILDI
EĞİTİM Haberi


Mesleki Eğitim İstişare toplantısı Adana Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Adana Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Meslek Lisesi Müdürleri, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ve Meslek Komitesi Üyeleri katılım sağladı.

 

MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİ ARTIYOR

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, ‘’ Türkiye’nin öncelikli meselelerinden biri olan mesleki eğitimin iki önemli tarafı olan eğitim ve iş dünyasının tek bir masa etrafında bir araya gelmesinin önemli bir konudur. Mesleki eğitimin öneminin her geçen gün arttığını ifade etmek isterim. Yetişmiş ve kalifiye insan gücünün günümüzde en temel ihtiyaç olduğunu bir gerçektir. Adana Ticaret Odası olarak, eğitim camiası ile iş birliği içerisinde ilimizde gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz mesleki eğitim faaliyetlerini, kurumlarımızın ihtiyaçlar doğrultusunda iş dünyasının taleplerini dikkate alarak yeniden şekillendirmeliyiz. Ülkemizin gelişmesi için sanayi ve endüstri alanındaki yetişmiş insan gücü olmazsa olmaz en temel ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı gidermek için nitelikli öğrencilerin mesleki eğitime dâhil edilmesi, gençlerimizin mesleki anlamda girişimlerinin desteklenmesi gerekmektedir.  İş dünyası, ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte, teorik bilgisini pratikte uygulayabilecek personel istiyor. Herkes doktor, hâkim olacak algısını değiştirmeliyiz’’ dedi.

 

İŞ DÜNYASININ SESİNE KULAK VERİYORUZ

Toplantıda sektör temsilcilerinin taleplerini dinleyen Adana Milli eğitim Müdürü Hasan Tevke, İş dünyasının taleplerini haklı buluyoruz ve sesine kulak veriyoruz. Meslek Liselerimizin daha verimli hale gelmesi ve kalifiye eleman yetiştirmesi için eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Yıllardır kanayan bir yara olan ara eleman açığının çok daha önem arz ettiği günümüzde bu açığın kapatılması için müfredat hazırlıklarımız bulunmaktadır’’ dedi.

Toplantıda sektör temsilcileri ve eğitim camiası fikir alışverişi yaparak, atılacak adımları konuştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MESLEK, LİSELERİ, ATO’DA, MASAYA, YATIRILDI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı