301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Mayıs 2024 - Cumartesi 23:25 Bu haber 80 kez okundu
 
Ormanlar vatandaşların desteği ile korunacak
Ormanlar vatandaşların desteği ile korunacak
AKTUALİTE Haberi


Tarım ve Orman Bakanlığının ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı "Orman Benim" kampanyasına Çukurova’nın başkenti Adana’nın yanı sıra Mersin, Hatay ve Osmaniye’de yüzlerce vatandaş katıldı. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

 

Tarım ve Orman Bakanlığının ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı "Orman Benim" kampanyasına Çukurova’nın başkenti Adana’nın yanı sıra Mersin, Hatay ve Osmaniye’de yüzlerce vatandaş katıldı. Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, orman yangınlarının olumsuz etkilerinin vatandaşların da desteğiyle en aza indirileceğini belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

 

Ülke genelinde Tarım ve Orman Bakanlığının ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı "Orman Benim" kampanyası büyük ilgi gördü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla'da katıldığı etkinlikte ormanların korunması konusunda önemli mesajlar verdi.

 

 

Geleceği şekillendirecek iklim kaynaklı ve çevresel felaketler karşısında en güçlü kalkanların ormanlar olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı,  “Türkiye, iklim değişikliğinden kaynaklı orman yangınlarının riski ve tehdidi altında. Bizler alınacak önlemlerle hangi sebeple olursa olsun bu yangınların oluşmasını engelleyecek kabiliyete sahibiz. Orman Benim kampanyasıyla farkındalık ve algıyı yükseltme çalışmasını hep birlikte başlatmış olacağız." dedi.

 

Bakan Yumaklı, her 10 orman yangınından 9'unun insan kaynaklı olduğunu dile getirerek, ormana atılan atıkların yangınların büyümesi ve ilerlemesinde en büyük sebep olduğunu, bunun için de ormanların temiz tutulması gerektiğine dikkati çekti.

 

 

Kampanya, Çukurova Bölgesi’ni oluşturan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de de yoğun katılımla yapıldı. Yüzlerce vatandaş etkinliğe destek vererek ormanlık alanlardaki yangına sebep olabilecek atıkları topladı.

 

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki etkinliğe Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığını belirterek, “Kampanyaya destek veren öğrencilerimiz,  anne ve babaları, eğitimcilerimiz, çevreye karşı duyarlı olan tüm vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerimize teşekkür ediyorum.  Orman Benim kampanyası ile ormanlık alandaki yanıcı maddelerin azaltılması ve çöplerin temizlenmesiyle, orman yangınlarının olumsuz etkilerinin en aza indirilecek.” dedi.

 

 

 

Mersin’deki etkinlik Mezitli ilçesi Kuyuluk Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki etkinlik Yıldırım Orman Parkı'nda düzenlendi. Kampanya Osmaniye’de de büyük ilgi gördü.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ormanlar, vatandaşların, desteği, ile, korunacak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı