301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Mart 2024 - Salı 01:06 Bu haber 218 kez okundu
 
Ortak ses; ‘Çözüm kısırlaştırma’
Ortak ses; ‘Çözüm kısırlaştırma’
AKTUALİTE Haberi


Yaklaşan yerel seçimler dolaysıyla Atatürk Parkı’nda kısırlaştırma standı açan ve imza toplayan Haykonfed Başkanı Nesrin Çıtırık, Sokak Canlarına emeği geçen oda başkanına, bir gönüllüye ve Veteriner Hekim olan Mete Betin’i plaketle ödüllendirdi. Yapılan törende Adana Veterinerler Odası Başkanı Nihat Köse, Dohayko Başkanı Gamze Ünlü, Kihayko Başkanı Metin Yıldırım, CHP Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Sultan Zeynep Erciyes, Hayvanseverler ve ev sahibi sıfatıyla HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık hazır bulundu. Hepsi birden belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındılar ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu haykırdılar.

 

HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık yaptığı konuşmada; “Türkiye'de en vizyoner, gerçekçi, mevzuata ve sokağın sorunlarına ve çözüme hakim olan veteriner hekim odası ve onun başkanı sevgili Nihat Bey iyi ki Hoş geldiniz. Her zaman aklın, sağduyunun, mantığın ve çözümün yanındasınız. Bugün burada size naçizane teşekkürümüzü sunmak istiyoruz. İkinci teşekkürümüz yaklaşık iki binli yılların başından beri fedakar, cefakar bir veteriner hekimimiz Mete Betin’dir. Belediye hizmetleri çok sınırlı. Tedavi ve nerede fakir fukara köpek varsa, veya sokaklarda bakıma muhtaç köpek olunca kedi ve köpek hemen Mete'ye yolluyoruz. Biz sana şu anda yeşil kartlı bir hayvan yolluyoruz. Mete Bey yeşil kartlı hayvanlarımızın hekimi olarak çok güzel hizmetler verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsun” diye konuştu.  

Kihayko Başkanı Metin Yıldırım; “Veteriner Hekim Mete Betin; öncelikle sevgili Nihat Başkanım, sevgili Mete başkanım, Gamze Başkanım, hepinize hoş geldiniz diyorum ben. Nesrin Hanım zaten duayen Şimdi sevgili dostlar gerçekten Adana için Nihat Bey'e bir şans diyorum ben. Kesinlikle. Ya Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki de hayvan hakları konusunda, hayvanseverlerin yanında bu kadar içten, yürekten yer alan bir Veteriner Odası Başkanı görülmemiştir bence. Evet. Biz onu çok seviyoruz. Bizim her türlü faaliyetlerimizde yanımızda olmuştur. Ben sevgili başkanıma teşekkür ediyorum. Sevgili Mete başkanıma teşekkür ediyorum. Çünkü veteriner hekimlik kutsal bir meslektir. Bunu çok iyi icra eden bir kardeşimiz Mete kardeşim de.”

 

Veterinerler Odası Başkanı Nihat Köse; Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Sokak canları için verdiğiniz mücadeleye hayranım. Sizler çok ciddi mücadeleler Veriyorsunuz. Şeye bir itirazım var. Adana Veteriner Hekimler Odası ve Başkanı bu işler ülkenin kahramanıdır. İtirazım var. Türkiye'nin bütün veteriner hekimleri çok ciddi hayvanseverdir. Bu iş hayvanları sevmeden yapılacak bir iş değildir zaten. Ben diyorum ki daha önce bu örneği vermiştim. Büyükbaş çalışan arkadaş araçlarına binerler. Köye kadar giderler. İki saat yol alırlar. Orada bir saat uğraşırlar. Diyelim ki bin lira, iki bin lira para kazanırlar. Gelsinler gece benim evimin önünde üç saat dursunlar. Sonra da parayı alıp gitsinler. Hiç kimse bunu yapmaz. Bu ancak sevgiyle yapılabilecek bir iş. İşte sizin yaptığınızda böyle.  Şimdi sahipsiz hayvanlar diye bir deyim var. Arkadaşlarımız bilirler. Ben ilk günden beri buna karşı çıkanlardanım. Sahipsiz hayvan yoktur. Sokak hayvanlarının sahibi belediyelerdir. Belediyeler o hayvanların sağlıklarıyla uğraşmak, tedavilerini yapmak, kısırlaştırma yapmakla yükümlüdürler. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bence güzel olan barınağı var ama sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için yeterli değil. Bütün ilçeler birer barınak kurmalı. Bütün belediyeler yeterince veteriner hekim istihdam etmeli. Biz Adana Veteriner Odası olarak daha önce böyle bir çalışma yapmıştık. Bize düşeni yapmaya hazırız. Kısırlaştırmaktan başka bir yolu yoktur. Bunun başka türlü şu çözüm değil. Çok iyi besleyelim ama kısırlaştırmayalım. Bu bir kısır duygu olarak devam eder. Sokakta yaşayan hayvanların ömrü bir, iki yılla sınır bu göz önüne alınmalıdır. Çünkü yeterince beslenemiyorlar. Biz de kısırlaştırmamaya devam edersek hep beraber bu işin altında kalacağız. Bütün belediyelere çağrımız mutlaka bu işin çok önemli bir iş olduğunu ve kısırlaştırmadan başka bir yolların zorundalar. Belediye başkanlarına birtakım kurallar geldi ama uymazlarsa yaptırımları yok bu işin. Yapmıyor, ilgilenmiyor. Oluyor, bitiyor. Bu işe duyarlı belediye başkanlarının seçilmesini bunun önemine vurgu yapmak istiyorum.”

Tekrar söz alan Adana’nın ünlü veteriner Hekimlerinden biri olan Mete Betin; Bir şeyi düzelteyim. Adana'da pek çok klinik en az benim kadar canla başla sokak canlarına yardım ediyor. Nesrin ablaya iddialı bir şey söyleyeceğim. Umarım yanlışa çekmezsiniz. Hayvanların Atatürk'ü diyebiliriz. Gamze abla, benim öz ablam gibi, canım ciğerim. Sağ olsun bir bayrak bıraktık. Şu an bayrak çok çok daha iyi yerlerde. Geldiğiniz için, desteğiniz için çok çok teşekkür ederim. Sultan Zeynep Erciyes'te inşallah pek çok siyasiye örnek olur. Kim gelirse gelsin biz istiyoruz ki renk fark etmeden muhtaç olan her canlıya destek olur. Mağdur bir bayan da olur. Sivil toplum örgütlerinin her konuda koşulsuz şartsız, omuz omuza olduğu bir Türkiye umuduyla, Nihat başkanım gibi, Nesrin Hanım gibi sizler gibi insanların omuz omuza verdiği bir Adana, bu dayanışma Türkiye'ye gerçek anlamda bir rol model olur. Sokak canları için tek çözüm ciddi anlamda  kısırlaştırılma yapılmalıdır” diye konuştu.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ortak, ses;, ‘Çözüm, kısırlaştırma’,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı