301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Şubat 2024 - Çarşamba 22:40 Bu haber 124 kez okundu
 
Şahin Bilgiç, “Adana için ortak aklı harekete geçirme amacındayız”
Şahin Bilgiç, “Adana için ortak aklı harekete geçirme amacındayız”
EKONOMİ Haberi


Adana Ticaret Borsası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’i Adana Ticaret Borsası (ATB)’nda misafir etti. Projelerini hakkında bilgi aldı.

BİLGİÇ, “ADANAMIZ İÇİN HEP BİRLİKTEYİZ”

Adana Ticaret Borsası Yönetim , Meclis ve Kurul Üyeleri ile iş insanlarının hazır bulunduğu toplantıda Adana için ortak aklı harekete geçirmek, görüş ve düşüncelerini paylaşmak üzere Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir’i misafir ettiklerini söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Adanamızın dinamikleri olan Oda Borsalar ve OSB’lerimizle ortak akla önem vererek çalışmalar yapacak başkanlara gönüllü danışmanlık yapmaya hazırız. Amacımız şehrimizi plakamız gibi bir numara yapmaktır. Size bugün kentimizin sorun ve çözüm önerilerimizi iletmek istiyoruz. Şehir trafiğini nasıl rahatlatacaksınız? Yeşil alanların artırılması için projeleriniz var mı? Kent estetiğini ve mimarisini için ne düşünüyorsunuz? Altyapıdaki eksiklikleri nasıl tamamlayacaksınız? Afetlere karşı ne gibi önlemler alacaksınız? Toplu taşımaya önem verecek misiniz? Şehrin dengeli kalkınması için stratejiniz nedir? Sosyal-Kültürel alanları geliştirmek için nasıl bir yol izleyeceksiniz? Bizlerin bu konulardaki önerileri ise; sürdürülebilir ulaşım sistemleri kurulması, yeşil alanları artırılarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkarak şehir kimliğini güçlendirilmesidir. Bunu başaran bir çok avrupa ve dünya ülkesi var. Farkındalık bu ülkelerde çok net sağlanmıştır. Güçlü altyapı ile su ve enerji kesintileri en aza indirebilirsiniz. Afet riskini azaltmak için acil durum eylem planları hazırlanmalı ve toplumu bilinçlendirmeyi sağlayın. Depreme dayanıklı yapılar oluşturma noktasında taviz vermeyin. Yaşadığımız bu kent hepimizin. Bizler hayata geçirilecek faydalı her projenin destekçisi olmaya hazırız. Hepimizin önceliği; sağlıklı bir yaşam, güçlü bir ekonomi, temiz bir çevre ve insanlarımızın mutlu yaşamasıdır.” diye konuştu.

 

KOCAİSPİR, “MÜCADELEMİZ ADANA İÇİN”

Adana’da ortak akıl sorunu olduğunu, Adana’nın hak ettiği yerin gerisinde kaldığını ifade eden Cumhur ittifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, yaptığı konuşmada “Gözbebeğimiz Adana'mızın değerli iş insanları, ATB’nin değerli başkanı, yöneticileri, hanımefendiler, beyefendiler. Bugün burada; bu kente katma değer yaratan iş dünyasının kıymetli temsilcileriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Tarımın başkenti Adana'mızın köklü kurumu Adana Ticaret Borsası'nda bizleri ağırladığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Şehrimiz, bereketli toprakları, kara, deniz ve hava yolu ulaşım imkanları ve tükenmek bilmeyen bir enerjiyle çalışan insanıyla; bir üretim ve ticaret merkezidir. Biz yerel yöneticiler ve siyasetçiler, sizlerle müşterek bir hedefte buluşmaktayız. Hedefimiz üreten, büyüyen ve hızlı kalkınan bir Adana’dır. Bu hedef, zordur. Zoru başarmak için yola çıktık. Sizlerle omuz omuza vererek, daha sık bir araya gelerek tüm projelerimizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Allah bizi mahcup etmesin. 31 Mart'ta yapılacak seçimi kazanarak sizleri 5 yıl temsil etmek, şehrimizi kalkındırmak, istihdam sağlamak ve üretimi en üst seviyeye taşımak için aday oldum. Amacımız adaleti, şeffaflığı ve dürüstlüğü hakim kılarak, hesap verebilir bir belediyeciliği yaşatmak istiyoruz. ATB Başkanımız Şahin Bilgiç’in dile getirdiği sorun ve çözüm önerilerine katılıyor, kısmet olursa tek tek hayata geçirilmesi için mücadele edeceğimin bilinmesini istiyorum. Adanamızın çehresini değiştirmeye hazırız ve kararlıyız. Hepimiz için daha yaşanabilir estetik, modern bir kent için mücadele vereceğiz. Alt yapısından mimarisine, kültürel varlıkların korunmasına kadar her konuda var gücümüzle çalışacağız. Ve başarılı çalışmalarımıza imza atacağız. Afetlere karşı güçlü ve bilinçli bir kent hedefliyor, bu konuda taviz asla vermeyeceğiz.” dedi.

İnteraktif olarak devam eden meclis toplantısında, konuşmaların ardından katılımcılardan gelen sorulara yanıt verildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Şahin, Bilgiç,, “Adana, için, ortak, aklı, harekete, geçirme, amacındayız”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı