301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Mayıs 2024 - Cuma 23:09 Bu haber 658 kez okundu
 
Sahipsiz köpeklerin uyutulacaklar mı?
Sahipsiz köpeklerin uyutulacaklar mı?
GÜNDEM Haberi


Sokak hayvanlarını koruma yasası: Sahipsiz köpeklerin kaderi ne olacak? Uyutulacaklar mı?

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran yeni yasa teklifi sokak hayvanlarının kaderini belirliyor. Sokak Hayvanlarını Koruma Yasası'nın detayları ve uyutma tartışmaları gündemi meşgul ediyor. Sahiplenilmeyen köpeklerin akıbeti ne olacak? Uyutulacak mı? İşte yanıtı...

 

Sokak hayvanlarını koruma yasası: Sahipsiz köpeklerin kaderi ne olacak? Uyutulacaklar mı?

AK Parti, sokak hayvanlarının durumunu düzenlemek amacıyla Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapmayı planlıyor. İngiltere'deki uygulamaya benzer bir teklif üzerinde çalışılıyor. AK Parti kaynakları, tasarıda sahipsiz köpeklerin uyutulmasına yönelik düzenlemelerin de bulunacağını belirtti.

 

Her belediyenin, barınaklarında bulunan köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yayınlaması öngörülüyor. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için ise 30 gün süre tanınacak.

 

Ancak 30 günün sonunda sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulacağı ifade edildi. AK Parti kaynakları, bu sürecin "merhamet koşulları içinde, acısız, iğne kullanılarak" gerçekleştirileceğini belirtti.

Uyutulan köpeklerin yerine sokaklardan toplanan yeni köpeklerin barınaklara yerleştirileceği ve sürecin aynı şekilde devam edeceği ifade edildi.

Bu yeni yasa teklifi kapsamında sahiplenilen hayvanlara ise çip takılacağı ve sahiplerinin sorumluluklarının takip edileceği belirtildi.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak popülasyonunun azaltılmasını öngören yasa, evcil hayvanlara çip takılması ve terk edenlere yaptırımlar getirmesiyle dikkat çekiyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sahipsiz, köpeklerin, uyutulacaklar, mı?,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı