301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Ekim 2023 - Cuma 22:22 Bu haber 311 kez okundu
 
Şiddete karşı öğretmenlere çelik yelek dağıtacaklar
Şiddete karşı öğretmenlere çelik yelek dağıtacaklar
EĞİTİM Haberi


Adana’da eğitimde yaşanan şiddete ‘dur’ denilmesini isteyen eğitim sendikaları, şiddet durmazsa öğretmenlere okullarda çelik yelek dağıtacaklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Adana Şubeleri tarafından okullarda yaşanan şiddetin son bulması için basın açıklaması yapıldı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen eğitim sendikaları okullarda şiddetin son bulmasını istedi. Tüm şube başkanlarının konuştuğu açıklamada, Hürriyetçi Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ergun Ayyıldız, 24 Kasım tarihine kadar şiddet olayları bitmez ise öğretmenlere artık çelik yelek dağıtacaklarını söyledi.

 Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin hazırlanan ortak basın metnini okudu. Ergin, öğretmeni itibarsızlaştıran; toplumdaki yerini ve okuldaki işlevini her fırsatta küçültmeye sebep olan uygulamaların, öğretmene şiddet vakalarının temeli olduğunu dile getirerek, bugüne dek öğretmene şiddet olaylarının faillerinin caydırıcı cezalar almamasını da dolaylı teşvik olarak nitelendirdi. Neredeyse her geçen gün yurdun bir köşesinde öğretmene şiddet vakası baş gösterirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hala bu konuya dair engelleyici veya koruyucu herhangi bir önlem politikası geliştiremediğini anlatan Ergin, “En ücra köşelere tayin edildiğinde bile ‘vatan toprağıdır’ diyerek özveriyle görevini yapan, hali hazırda yoksulluk ve işsizlikle her an burun buruna getirilen eğitim neferlerimiz, toplumda baş tacı edilmesi gerekirken itibarsızlaştırma politikaları sayesinde her türlü saldırıya açık hale gelmiştir. Herkesin saygı duyduğu, öğretmenin toplumun öncüsü konumundaki zamanlardan öğretmenine sahip çıkmayan, saygı duymayan, öğretmenini söylemleri ve eylemleri ile saydırmayan, veli ve öğrencilerin fiziki-psikolojik saldırılarına maruz bırakan bir eğitim sisteminin hakim kılındığı zamanlara geldik. Eğitim çalışanlarının baskı ve tehditlerin kıskacına bırakıldığı, güvensiz ve güvencesiz iş ortamlarına itildiği, eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri iş kolundaki görevlerin piyasacı bir anlayışla yürütüldüğü, öğrenci-öğretmen-veli ilişkisinin giderek yozlaştığı bir ortamda eğitim ve öğretim mekanizmasının toplumu dönüştüren ve iyileştiren bir sonuç üretmesi beklenemez. Atatürk’ün dediği üzere; ‘Yeni nesil öğretmenlerin eseri’ olacaksa, öğretmenlerin çalışma güvenliği de sizlerin sorumluluğudur! Yaşanan şiddetin önlenebilmesi için kamu çalışanlarını hedef haline getiren açıklamalara son verilmelidir. Şiddet vakalarında idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözme noktasında irade ortaya koyan, konuşmaktan çok iş yapmayı kendine dert edinmiş farklı dört sendikanın 5 şube başkanıyla eğitim çalışanlarına yönelik şiddete son verilmesi için yeniden bir araya geldiklerini dile getirdi. Belediye modeline dikkat çeken Sezer, “Bu husus sadece öğretmenlerimizin ya da eğitim çalışanlarımızın sorunu değildir. Bu toplumsal bir sorundur. Toplumumuzun önde gelen ve yeni nesiller yetiştirmek için çok büyük emekler sarf eden eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddet asla kabul etmiyor ve her türlüsüne karşı olduğumuzu bununla ilgili irademizi de sonuna kadar sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Sendika olarak yıllarca bu hususa dikkat çektik. Okullardaki öğrenci sayısı ve eğitim çalışanlarına göre bulunduğu çevreye göre bütçe aktarılmalı dedik. Bizler bu uygulamanın adına, Adana Şubesi olarak ‘belediye modeli’ dedik. İki yıldır da kısmen okullara para gönderiliyor ancak bunu yeterli bulmuyoruz. Öncelikle bunun kanuni bir alt yapısının oluşturulması ve doğru yöntemlerle okulların ihtiyaçlarını tamamen çözecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Böyle olursa okullarımızdaki en büyük iki problem olan hijyen ve güvenlik sorunu meselesi de çözüme kavuşmuş olacaktır. Belediye modeli doğru bir şekilde okullarımızda uygulanırsa o zaman velilerle ya da değişik yerlerle karşı karşıya gelmemiz de ortadan kalkmış olacaktır. Basın açıklamamızın sonunda özellikle şube başkanları olarak bu konuda birkaç cümle söylemek istedik. Ama arkadaşımızın birisi de dikkat çekti. Özellikle buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden bu mesajı dört sendikayla birlikte vermemiz çok büyük bir anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya da, iktidarın eğitim politikalarının şiddetteki payını çok iyi değerlendirmek zorunda olduklarını belirtti. Eğitimde yaşanan şiddet, öğretmenlere yönelik saldırılar, öğrencilere yönelik saldırılar, diğer eğitim paydaşlarına yönelik saldırıların altında yatan sebepleri anlamadıkları ölçüde bu sorunun çözümünü de yerine getiremeyeceklerine dikkat çeken Kaya,  “Eğitim hizmeti alan veliler parasıyla hizmet alan ve bizimle hizmet gören bir düşünce yapısına sahip olduğu sürece bu saldırılar devam edecek. Eğitimde ayrışma, eğitimde farklı bölünme, eğitimde farklı kesimlere farklı bir muamele devam ettiği sürece bu şiddet devam edecek. Biz buradan sesleniyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı artık bütün toplumu kapsayan, gözeten yeni eğitim politikaları geliştirmek zorundadır. Ayrımcı farklı eğitim politikalarına son vermelidir. Bunlara son verildiğinde inanıyoruz ki, bu şiddetin de sonu gelecek. Daha bugün yeni bir okulda şiddet vakasıyla karşı karşıya kaldık. Ve bu bugün olduğu gibi yarın da devam edecek. Buradan sendika yöneticileri olarak bir kez daha İl Milli Eğitim Müdürlerine eğitimde yaşanan şiddete son verecek uygulamaları yaşama geçirmelerini davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ergun Ayyıldız ise, sadece sendika başkanları olarak kendilerinin yelek giydiğine vurgu yaparak, “Eğitim çalışanı yelek giymedi. Biz burada kamuoyuna bir mesaj vermek istiyoruz. Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak bir karar alacağız. Eğer kanun yapıcılar, bakanlık şiddete karşı önlem almazsa 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çelik yelek dağıtmaya başlayacağız. Öğretmenlerimiz okula çelik yelekleri giyerek gitsin. Artık bu sorun çözülmeli” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Şiddete, karşı, öğretmenlere, çelik, yelek, dağıtacaklar,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı