301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Mart 2024 - Cuma 23:58 Bu haber 169 kez okundu
 
Vursavuş uyarmıştı, Afişler can aldı!
Vursavuş uyarmıştı, Afişler can aldı!
SİYASET Haberi


Bütün siyasi partilerin en olmadık yerlerde salçım, saçak afişler şehrin her yerinde arzı endam ediyordu. Görüntü kirliliğinin yanı sıra tehlike de saçıyordu. Adana'da şu sıralar şiddetli rüzgarların etkisi altında. Rüzgarlara dayanamayan afişler, olur olmaz yerde kopuyor araçların veya insanların üzerine düşüyor. Eski CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş Seyhan Belediyesi Meclisinde afişlerin kirliliğinden ve tehlikesinden yıllar önce söz etmişti.

Vursavuş sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu saatırlara yer veriyor.

"Farkındaysanız tüm siyasi afişler toplatılıyor…Adana daha güzel,daha temiz,trafik daha güvenli olmadı mı böyle sevgili dostlar…Çorbada tuzum olduysa ne mutlu bana" diyerek Saygıyla selamlıyor. 

“Adana’da kaldırılan afişler için meclis üyesi Vursavuş’un 4 yıl önce verdiği teklif reddedilmiş…"

ADANA’da yerel seçim öncesi belediye başkan adayları ile meclis üyelikleri ve muhtarlık yarışına giren adayların astığı afişler çevre kirliliği ve trafiği tehlikeye attığı gerekçesiyle toplatıldı. Ölümle trafik kazasına da neden olan Adana’daki afişlerin 4 yıl önce kaldırılması için dönemin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mustafa Fidan Vursavuş tarafından belediye meclisine teklif sunduğu ancak reddedildiği ortaya çıktı.

Kentte, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler kapsamında belediye ve muhtar adayları, birçok kavşak, bulvar ve aydınlatma direğine afiş astırdı. Kentin dört bir yanını kaplayan afişlerin çoğunun yasal olarak belirlenen noktalar dışına asıldığı görüldü. Bu durum kentte görüntü kirliliği oluştururken, trafiği de olumsuz etkiledi. Merkez Seyhan ilçesi Cemalpaşa Mahallesindeki trafik kazasında, bir yaya hayatını kaybetti. Kazanın, düzensiz asılan afişler nedeniyle yaşandığı öne sürüldü. Öte yandan bazı afişlerin, rüzgârlı günlerde asılı bulunduğu aydınlatma direklerini devirdiği de görüldü. İlçe seçim kurulları da yasak olan noktalara asılan afişlerin toplatılması kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde söz konusu afişler, polis ve zabıta ekiplerince toplandı.

VURSAVUŞ, 4 YIL ÖNCE UYARMIŞ

Çevre ve görüntü kirliliğine neden olan afişler tek tek direklerden sökülürken 2020’de o dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Mustafa Fidan Vursavuş’un belediye meclisinde, kentte yasak bölgelere asılan afiş ve brandaların kaldırılmasına yönelik teklif verdiği ortaya çıktı. Vursavuş o dönem meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, “Hepimizi rahatsız eden konuların başında şehrin görsel kirliliği var. Şehrin yolları, refüjlerinin afiş ve brandalarla kaplandığını hepimiz görüyoruz. Bunların yasaklı noktalardan kaldırılmasıyla ilgili teklifim olacak. Bu teklifin kabul edileceğinden şüphem yok” dese de teklif reddedildi.

‘AFİŞ HARCAMALARI KEŞKE SMA’LI ÇOCUKLAR İÇİN YAPILSAYDI’

İlçe seçim kurulunun afiş toplatma kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Vursavuş, o dönem teklifinin oy çokluğuyla reddedildiğini hatırlatarak, “Mecliste tek kabul oyu benimdi. Oy çokluğuyla şehirde yaşayan yurttaşlarımız adına verdiğim önergem reddedildi. Bu çağ dışı uygulama yanlıştır ve bir an önce vazgeçilmelidir. Adaylar keşke bu kirlilik ve tehlike yaratan pankartları asmak yerine bu harcamaları bir SMA hastası çocuğumuz için bağışlasalardı. Belki bir işe yararlardı” ifadelerine yer verdi.”

#mfv #AdanaSahipsizDegil

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Vursavuş, uyarmıştı,, Afişler, can, aldı!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı