301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Şubat 2024 - Pazar 23:13 Bu haber 108 kez okundu
 
YEŞİLE DUYARLI OLMA ZAMANI YEŞİLİMİZİ KORUMALI ÇOĞALTMALIYIZ
YEŞİLE DUYARLI OLMA ZAMANI YEŞİLİMİZİ KORUMALI ÇOĞALTMALIYIZ
EKONOMİ Haberi


DAİMFED (Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu) ile ÇAĞ Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen toplantıda Yeşil Dönüşüm ve Karbon Düzenleme ele alınarak konunun ehemmiyetine vurgu yapılarak, önemli kararlar aldılar.

 

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında yeşil dönüşüm ile Karbon Düzenleme konularında; İnşaat Sektörünün temsilcileri olan müteahhitlerimiz arasında kapasite gelişiminin ve farkındalığının artırılması için Çağ Üniversitesi yetkilileri Prof. Dr. Murat Koç, Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, Dr. Özge Demirdelen tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına DAİMFED Yöneticileri, üyeleri katıldılar.

 

YEŞİLE DUYARLI OLMA ZAMANI

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu toplantı ile alakalı olarak yaptığı açıklamasında; “Çağ Üniversitesi ile geçmişten günümüze istişare ve bilgilendirme hatta ortak çalışma olarak iş birliğimizi sürdürüyoruz. Ve olumlu gelişmelere imza atıyoruz. Bunun en belirgin örneği olarak Adana ve Ülkemizde yankı bulan Müteahhitlik Okulu projemizdir. Bugün ise Yeşil Dönüşüm, Karbon emisyonunu azaltmak kısaca, Ülkemiz ve Dünyamızda Yeşile duyarlı olma zamanı olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda Yeşil Dönüşüm Belgesinin şart olduğuna inanıyoruz. Bizim sektör olarak özellikle Çimento, Demir ve benzeri ham maddelerimizin düzeni hakkında bilgilenmek ve bu belgeyi almanın farkındalığını ayrıcalığını DAİMFED ve üyelerimiz olarak katılım sağlayacağız.” İfadelerinde bulundu.

 

YEŞİLİMİZİ KORUMALI ÇOĞALTMALIYIZ

Çağ Üniversitesi akademisyenleri; Prof. Dr. Murat Koç, Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, Dr. Özge Demirdelen’in açıklamaları ve sunumları doğrultusunda; “Avrupa’nın 2026 yılı itibarıyla Yeşil Dönüşüm konusunda önemli yaptırım ve cezai müeyyideleri içeren kararlar alarak imza altına alınan yükümlülükler uygulamaya başlayacaktır. Ülkemizde bu kararlara uyma kararı almıştır. Çağ Üniversitesi olarak bizde çok özel hazırlıklar gerçekleştirdik. Başlangıç olarak sektör ve paydaşlarıyla bir yönetim akademisi oluşturulması gerekiyor. Buna devamlı Yeşil Dönüşümü sağlamak adına yüzde 55 hedefle karbonu azaltmak, Nihai olarakta Yeşilimizi koruma ve çoğaltma hedeflerine ulaşılabileceğine inanıyoruz. Konuyu biraz daha örneklemek gerekirse Iısı yalıtımı, Güneş paneli ve benzeri daha birçok katkıyı birlikte sağlayabileceğiz.” Açıklamalarında bulundular.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: YEŞİLE, DUYARLI, OLMA, ZAMANI, YEŞİLİMİZİ, KORUMALI, ÇOĞALTMALIYIZ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı