Büyük marketler zinciri, her gün bir ayıba imza atıyor. Her gün etiket değiştirdikleri zaten bilinen bir gerçek.
Mesela zamanı geçmiş gıdaları satmak gibi.
Müşteri alışveriş esnasında sıkışıyor, tuvaleti ondan esirgerler. Bankalarda müşterilerinden tuvaletei esirgerler. İşlem yapmak için saatlerce bekleyen müşterilerine bir çayı esirgerler. Paradan para kazanıyorlar ama pintiler. Reklamlara bolca para harcarlar. Belli bir kesimi zengin ederler.
Mazallah ya bekleyen müşterilerinin böbrekleri iflas etse, umurlarında mı?
Hepsi insani şeyler, küçük dokunuşlar.
İstasyonlarda benzin alan Opet Petrol istasyonları, müşterileri rahat etsin diye modern tuvaletler yaptılar ve ücretsiz sunuyorlar. Güzel bir hizmet.
Migros, CarrefourSA, A101, Şok, BİM, gibi marketler günü geçmiş, buruşuk meyveleri falan toplayıp çöpe atıyorlar. Direk çöpe.
Çöpün kenarına konsa, ihtiyacı olan biri alır, ama yok, yöneticiler demiş ki, ila konteynirin içine atacaksınız, aksi iş aktiniz fesih olur diye.
Siz zaten yeterince para kazanmıyor musunuz, millete gareziniz ne, bu kin bu hiddet ne? Günü geçmiş satılmamış ama kokmamış etlerinizi illede çöpe mi atacaksınız, kenarına koysanız da sokak canları sebeplen se fena mı olur? Yav bu kirli düşüncelerinizden ve politikala rınızdan bir vazgeçin, yazıktır güna htır, yapmayın etmeyin. Adınız büyük, ama yaptırımlarınız kötü ve size hiç yakışmıyor. Bırakın kimin ihtiyacı varsa alsın, ne diye illede çöpe atarsınız.
|