|
||
| Milletvekili Şevkin: 8 milyon 245 bin 124 yaşlının yüzde 85’i devlet desteğinden yoksun | ||
| Milletvekili Şevkin: 8 milyon 245 bin 124 yaşlının yüzde 85’i devlet desteğinden yoksun | ||
| SİYASET Haberi | ||
![]() |
||
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’deki 8 milyon 245 bin 124 yaşlı insanın yüzde 85’inin yaşlı aylığı ya da evde bakım yardımı alamadığını vurguladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’deki 8 milyon 245 bin 124 yaşlı insanın yüzde 85’inin yaşlı aylığı ya da evde bakım yardımı alamadığını vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyesi, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin dünyada en hızlı yaşlanan ülkeler arasında olduğunu kaydetti. Bu hızla gitmesi durumunda 60 yıl sonra her 4 kişiden birinin yaşlı nüfusun bir üyesi olacağını ifade eden Dr. Şevkin, 2023 yılında yaşlı oranının yüzde 10.2’ye yükselmesinin beklendiğini, Türkiye’nin bir yıl sonra çok yaşlı ülkeler sınıfına gireceğini ifade etti. Yaşlıların yüzde 85’inin yaşlı aylığı ya da evde bakım yardımı alamadığını dile getiren Dr. Şevkin, Türkiye'de tek başına yaşayan 2 milyon yaşlı vatandaşın bulunduğunu ve bu grubun üçte 2'sini de kadınların oluşturduğunu vurguladı.
Dr. Şevkin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yine, şehitler ve gaziler arasında ayrım var. Kronik hastalıklarda kullanılan alet ve cihazların ücret ödemelerinde reel fiyatlar karşısında çok düşük kaldığına ilişkin şikâyetler geliyor. Bunu da mutlaka artırmanız gerekiyor. 37 yaşlı gündüz hizmet bakımevi olduğundan bahsettiniz. Ben bunun yetersiz olduğunu, bir huzurevi mantığından ziyade bunların daha sağlıklı ortamlarda, yaşlılara ahir ömürlerinde daha sağlıklı ortamlarda bir bakım hizmeti sunulması gerektiğini düşünüyorum. Bir an önce hem İstanbul Sözleşmesi konusunda hem de 3 çocuk şartıyla ilgili inşallah bir görüş sunarsınız diye bekliyorum.” |
||
|
||
| Etiketler: Milletvekili, Şevkin:, 8, milyon, 245, bin, 124, yaşlının, yüzde, 85’i, devlet, desteğinden, yoksun, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








