301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Ekim 2024 - Salı 23:21 Bu haber 105 kez okundu
 
8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali start aldı
8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali start aldı
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana Valiliği önderliğinde yapılan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Tanıtım toplantısına başta Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı, Çukurova Üniversitesi Rektörü, Adana Emniyet Müdürü, Oda başkanları, bürokratlar ve belediye başkanları katıldı.  

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 17-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde 20'den fazla kebapçı ve farklı lezzetlerin yer alacağını duyurdu. Festival, gastronomi ve turizmi birleştirmeyi hedefliyor.

ADANA Valisi Yavuz Selim Köşger, 17-20 Ekim'de gerçekleştirilecek 8'nci Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacağını belirterek, "Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Adana Valiliği himayesinde bu yıl 17-20 Ekim arasında Merkez Park'ta 8'inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtım toplantısı, Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivale ilginin her yıl arttığını belirtti. Karalar, "Turizmi gastronomiye dayandırarak Adana'yı bir turizm kenti yapma kararındayız. Gastronomide, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmek için çalışıyoruz" dedi.

MICHELIN YILDIZLI ŞEFLER GELECEK

Vali Yavuz Selim Köşger ise Çukurova'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri olacak. Sadece damağımızın değil gözümüz ve gönlümüzün de şenlendiği bir festivali birlikte gerçekleştireceğiz. Kentte gastronomi destinasyonu oluşturulması için festivalde açık oturum düzenlenecek. Kent mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılacağı festivalde, Michelin yıldızlı yabancı şeflerin de aralarında bulunduğu şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu gibi birçok program yer alacak" diye konuştu.

Toplantıda, kente ait yöresel yemekler de tanıtıldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 8., Uluslararası, Adana, Lezzet, Festivali, start, aldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı