301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Eylül 2024 - Çarşamba 23:12 Bu haber 36 kez okundu
 
Altınkoza Film Festivali Öncesi Yine Skandal!
Altınkoza Film Festivali Öncesi Yine Skandal!
GÜNDEM Haberi


Gazetecilere Yapılan Sansüre Yoğun Tepki..

31. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına BAZI GAZETECİLERİN davet edilerek, diğer gazeteciler ile internet medyasının YOK sayılması tepki gördü.

Basın mensuplarının ilgi göstermedikleri AZ SAYIDA GAZETECİNİN katıldığı basın toplantısına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Sinema Program Koordinatörü Esin Küçüktepepınar, Festival Genel Koordinatörleri İsmail Timuçin ve Hüseyin Orhan ile Festival Sanat Yönetmeni Mehmet Açar katıldı.

Yerel Medya Güç Birliği Platformu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 31. Altın Koza Film Festivali ile ilgili organizasyon yetkililerinin düzenli olarak haber bültenleri gönderip yayın talebinde bulunduğunu, ancak basın toplantısına davet söz konusu olduğunda ayrımcılık yapıldığı kaydedildi.

Yerel Medya Güç Birliği Platformu tarafından yapılan açıklamada,

" Basın toplantısına davet konusunda yıllardır yapılan ayrımcılığa bu yıl da devam edilerek, diğer gazeteler ile internet medyasının YOK sayılması asla kabul edilemez. Medya mensupları arasında ayrımcılık yapmak son derece çirkin yaklaşımdır.

Platform yönetimi olarak karar aldık. Basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapan, ısrarla medyayı 2’ye ayıran Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bültenler dikkate alınmayarak yayınlanmayacaktır. Kamuoyunun gözü, kulağı ve sesi yerel medya kuruluşlarını kullanmak hiç kimsenin haddi değildir. Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin ayrımcı davranışlardan uzak olması ve basına eşit mesafede olması gerekmektedir. Yapılan bu ayrımcılıktan vazgeçilinceye kadar Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gelen Altın Koza Film Festivali bültenlerine yer verilmeyecektir" denildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin yaptıkları bu ayrımcılığa son vererek, bundan sonra medyaya eşit davranmaları tek temennimiz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Altınkoza, Film, Festivali, Öncesi, Yine, Skandal!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı