301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Kasım 2023 - Perşembe 23:22 Bu haber 237 kez okundu
 
ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İRTİHALİNİN 85. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI
ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İRTİHALİNİN 85. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI
ADANA Haberi


VALİ SAYIN YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN “10 KASIM GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İRTİHALİNİN 85. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI

Azmini, dehasını, vatan aşkını örnek aldığımız; en zor zamanlarda milletimize yeni ufuklar açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’mıza önderlik ederek imkânsızı mümkün kılmış ve aziz milletimize reva görülen prangaları bir bir kırarak milletimize onurlu bir yaşam armağan etmiştir. O, büyük bir askeri dehaya sahip mücadeleci bir komutan; ileri görüşlü bir devlet adamı; kara tahta başında aziz milletimizin başöğretmeni; azmiyle mazlum milletlere örnek olan, barışçıl kimliği ve engin düşünceleriyle tüm dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmış eşsiz bir liderdir.

Ömrünün büyük kısmını cephelerde vatan müdafaasında geçiren, memleketin dört bir yandan işgale uğradığı günlerde ateşten gömleği giyerek milletine önderlik eden Atatürk, silah arkadaşları ile birlikte bu topraklarda yeni bir gelecek inşa etmiştir.  Kısa hayatına sığdırdığı bu büyük başarıları ve milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile Atatürk; milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak, her daim sevgi ve özlemle hatırlanacaktır.

Fikirleriyle, eserleriyle ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün yolumuzu aydınlatan yegâne kılavuzumuzdur. Bizler ülkemizin geldiği noktayı, Cumhuriyet’imizin sağlam temellerine ve Atatürk’ün Türkiye için çizdiği çağdaş vizyona borçluyuz. Bundan sonra da bizlere düşen en önemli görev, Atatürk’ün hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolundaki ilerleyişimize emin adımlarla devam etmektir. Atatürk’ün mirası Cumhuriyet’imizi, bir asırlık kazanımlarıyla, Türkiye Yüzyılı'nda da her alanda yükselen bir değer haline getirmek; ülkemizi çağdaş ve müreffeh, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi yapmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizen ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ATATÜRK’ÜN, EBEDİYETE, İRTİHALİNİN, 85., YIL, DÖNÜMÜ”, MESAJI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı