301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Eylül 2024 - Cuma 22:11 Bu haber 132 kez okundu
 
Darbenin çocuklarından hesap sormak için ayağa kalkalım!
Darbenin çocuklarından hesap sormak için ayağa kalkalım!
SİYASET Haberi


Türkiye Komünist Partisi (TKP) 12 Eylül 1980 Darbesi'nin 44'üncü yılına ilişkin yaptığı açıklamada “12 Eylül bir simge bizler için, mutlaka hesaplaşmamız gereken bir simge. Ayağa kalkmak için, yeniden halk olmak için…” ifadelerine yer verdi. Açıklamanın tamamı şöyle:

 

Bugün 12 Eylül... 

ABD emperyalizminin 'bizim çocuklar' dediği faşist cuntanın, işçi sınıfımızı, devrimcileri, halkı büyük bir terörle hedef aldığı kanlı darbenin yıldönümü.

 

Evet, çok açık sözlülerdi. Darbeciler ABD'nin, darbecilere teşekkür mektupları yağdıran başta Koç olmak üzere patronların çocuklarıydı. Halka karşı kanlı bir zafer kazanan evlatlarıyla gurur duydular...

 

Darbenin çocukları ise önce emekçi düşmanı Özal, sonra da onu örnek aldığını her fırsatta dile getiren ama ötesinde halk düşmanlığında onu da aşan, patronların ve emperyalistlerin ayak bağı olarak gördüğü cumhuriyeti tasfiye eden Erdoğan AKP'si oldu.

 

Şimdi bu kanlı darbenin üzerinden 44 koca yıl geçti ancak biliyor ve görüyoruz ki 12 Eylül'ün fikirleri hâlâ ayakta, iktidarda durmaya devam ediyor. 

 

AKP'siyle, patronlarla, Narin'i aramızdan alan koyu gericilikle, ülkemizi baştan aşağı askeri üsleri ve birlikleriyle saran emperyalizm eliyle ayakta durmaya, iktidarda kalmaya devam ediyor.

 

12 Eylül bir simge bizler için, mutlaka hesaplaşmamız gereken bir simge. Ayağa kalkmak için, yeniden halk olmak için...

 

O simgeyi bugün ayakta tutanları biliyoruz; tam da bu nedenle patron düzeniyle, gericilikle, emperyalizmle mücadeleyi büyütmek zorundayız.

 

Halkımızın, işçi sınıfımızın böyle bir birikimi var; yeter ki örgütlü bir şekilde ayağa kalkalım...

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Darbenin, çocuklarından, hesap, sormak, için, ayağa, kalkalım!, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı