301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Mart 2024 - Pazartesi 21:25 Bu haber 247 kez okundu
 
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103. YILI
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103. YILI
ADANA Haberi


VALİMİZ SAYIN YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103. YILI VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Milletimizin, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir mücadele ve parlak bir zaferle taçlandırdığı Milli Mücadele'mizin ardından, Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem cümleleriyle kaleme aldığı, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

İstiklal Marşımız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü; milletimizin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklâl Marşımızın her mısrasında Türk milletinin bağımsızlık aşkı, Türk'ün sarsılmaz imanı ve çelikten iradesi dile getirilmiştir.

Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milli ve manevi değerlerimizi, bağımsızlık tutkumuzu, bayrak sevgimizi, milletçe tek yürek olduğumuzda neleri başarabileceğimizi en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşımız, Milli Mücadele döneminde olduğu gibi bugün de milletimize umut ve cesaret vermektedir.

İstiklal Marşımız; varlığımızı, inancımızı, birliğimizi hatırlatarak içimizde bir coşku, vatan toprağının her karışı için mücadele eden, bizlere bu ülkeyi emanet eden kahramanlarımıza karşı yüreğimizde büyük bir minnettarlık hissi uyandırır. İlk dizesi “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımızın muhatabı olarak bizler; kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbimizin derinliklerinde hmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edeceğiz.

Şunu biliyoruz ki, İstiklal Marşımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında sonsuza kadar yankılanmaya devam edecek; son ocak tüttüğü, ay yıldızlı al bayrağımız semada nazlı nazlı dalgalandığı, uğruna şehadeti göze alan yiğitlerimiz var olduğu müddetçe, bu topraklarda varlığımız daim olacaktır. Ezelden beri hür ve bağımsız yaşadığımız vatanımızda, gelecekte de namahreme asla fırsat vermeden yaşayacağız. Bizler bu şanlı ecdadın torunları, bu yüce milletin fertleri olarak son nefesimize kadar cennet vatanımızın her karış toprağında ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaya ve İstiklal Marşımızı dünyanın dört bir yanında coşkuyla okumaya devam etme azim ve kararlılığındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İSTİKLAL, MARŞI’NIN, KABULÜNÜN, 103., YILI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı