301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Eylül 2024 - Perşembe 21:11 Bu haber 16 kez okundu
 
Lübnan'ı eleştiren Yenişafak'a tepki
Lübnan'ı eleştiren Yenişafak'a tepki
SİYASET Haberi


TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: İsrail'in terör saldırısına sansasyonel yanıt vermeyen İran ve Lübnan'ı eleştiren Yenişafak'a tepki 

İsrail'in 17 Eylül'de Hizbullah'ı hedef aldığı ve binlerce sivilin etkilendiği terör saldırısı sonucu Lübnan'da ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti. 3 binin üzerinde yaralı var.

Çağrı cihazları üzerinden gerçekleşen saldırının nasıl yapıldığı tartışmaları sürerken, ikinci bir saldırı oldu.

Başta başkent Beyrut olmak üzere Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde bu kez telsizlerde patlamalar meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ikinci patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi, yaralı sayısıysa 450'yi aştı. Bazı ev, araç ve işyerlerinde de yangın çıktı.

Konu Türkiye yandaş medyasında da yer aldı. Yandaş medyanın İran ve Lübnan Hizbullahı’nı İsrail’e sansasyonel bir yanıt verememekle itham edilmesine, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. 

“Yandaş medya “İran kağıttan kaplan, Lübnan Hizbullah’ı dağıldı” diye haber yapıyor yine. Ne İran’ın ne Nasrallah’ın avukatıyız. Ancak İsrail ve ABD saldırganlığı karşısında sansasyonel bir yanıt veremedikleri için onlarla dalga geçmeden önce 2 kez düşünün.

İsrail’le ekonomik ilişkileri, daralsa da hâlâ sürdürüyorsunuz. İsrail saldırganlığına destek için bölgeye giden ABD gemilerinin yanına Türk gemilerini gönderiyor, o gemileri İzmir limanında ağırlıyorsunuz. ABD baskısıyla bankacılık sistemini Rusya ile işlemlere kapatıyorsunuz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Lübnan'ı, eleştiren, Yenişafak'a, tepki, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı