301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Mart 2024 - Perşembe 22:40 Bu haber 138 kez okundu
 
Nennioğlu sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarını anlattı
Nennioğlu sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarını anlattı
SAĞLIK Haberi


Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şubesi hemşirelerin yaşadıkları sorunların olduğunu ve Seyhan Devlet Hastanesi çalışanlarının döner sermayeden az ücret aldığını gündeme getirerek yaşanan sorunlara dikkat çekti.

 

Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Ziyaret ettiği hastanelerde üyeleri için gördüğü eksikleri ve yapılması gerekenleri tespit eden Bekir Nennioğlu, bu konuların üzerinde durarak gerekli mercilere bildiriyor. Nennioğlu, hastanelerde çalışan hemşirelerin sorunlarının olduğunu gördüklerini belirterek, bu sorunların giderilmesi için çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

 

25 NİSAN’DA ÇALIŞTAY YAPILACAK

Hemşirelik Çalıştayı’nın 25 Nisan tarihinde Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde saat 17:00’da gerçekleştireceklerini anlatan Nennioğlu, “Hastanelerin asıl yükünü hemşireler çekmektedir. Adana'da yapılan saha gezilerinde, özellikle Şehir Hastanesi, Seyhan Devlet Hastanesi, Çukurova Devlet Hastanesi, Ruh Sağlığı Hastanesi ve Yüreği Devlet Hastanesi'nde yapılan araştırmalarda hemşirelerin birçok sorunu olduğu tespit edilmiştir. Bu bağlamda, Sağlık Sen Adana Şubesi olarak Adana'da görev yapan hemşirelerin sorunlarıyla ilgili bir çalıştay düzenlenmesine karar verilmiştir. Kutsal bir meslek olan hemşireliği daha ileriye taşımak için tüm hemşireleri şimdiden davet ediyoruz” dedi.

 

EN AZ DÖNER SERMAYEYİ SEYHAN DEVLET HASTANESİ ALIYOR

Hemşirelerin sorunlarının yanı sıra Seyhan Devlet Hastanesi’nde ek ödeme mağduriyetinin yaşandığına dikkat çeken Nennioğlu, “Adana'nın en çok hizmet veren hastanelerinden biri olduğu halde en az döner sermayeyi, yani teşvik ödemesini, Seyhan Devlet Hastanesi almaktadır. Aslında, Seyhan Devlet Hastanesi yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Çünkü şu andaki kesilen fatura tutarı ciddi manada yüksek ancak ne hikmetse Seyhan Devlet Hastanesi'deki çalışanlar, bakanlığın ayarlaması sonucunda diğer hastanelere göre daha az döner almakta. Bu da çalışanların moral ve motivasyonunu kırmaktadır” diye konuştu.

 

YÖNETİMİN ELİNDE DEĞİL

Hastane yönetiminin elinde olmadan, bakanlık tarafından döner sermaye ayarlandığını ve çalışanların eline daha az döner sermaye geçtiğini işaret eden Nennioğlu, “Öncelikle bu çalışmalarından dolayı hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Ancak, hastane yönetiminin elinde olmadan bakanlık tarafından döner sermaye ayarlanmakta ve çalışanların eline daha az döner sermaye geçmektedir. Bununla ilgili derhal bir tedbir alınarak ek ödemelerin, yani teşvik ödemelerinin, diğer hastanelerine en azından Şehir Hastanesi, Yüreği Devlet Hastanesi ve Çukurova Devlet Hastanesi seviyesine getirilmesi için gerekli girişimlerinde bulunması için biz elimizden gereğini yapacağız” şeklinde konuştu.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Konuyu ilgili yerlere ileteceklerini belirten Nennioğlu, “Öncelikle genel merkezimize bu konuyu aktarıyoruz. Burada sağlık müdürümüzle görüşeceğiz. Elimizden ne gerekiyorsa gerekeni yapacağız. Çünkü bu arada çalışma barışı bozulmakta ve çalışanların devlete güveni sarsılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Nennioğlu, sağlık, çalışanlarının, çözüm, bekleyen, sorunlarını, anlattı, , , , , , , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı