301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Eylül 2024 - Salı 17:14 Bu haber 85 kez okundu
 
Portakal Çiçeği Karnavalı’nın” Teması “Dünya Çocukları” Olacak…
Portakal Çiçeği Karnavalı’nın” Teması “Dünya Çocukları” Olacak…
KÜLTÜR SANAT Haberi


2025 Yılının Nisan Ayında 13’üncüsü Düzenlenecek

“Nisan’da Adana’da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın” Teması “Dünya Çocukları” Olacak…

TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK KARNAVALI’NDA DÜNYA ÇOCUKLARI ADANA’DA BULUŞACAK

İlk kez düzenlendiği 2013 yılından bu yana milyonlarca kişiyi “sevgi ve dostluk şemsiyesi” altında buluşturan Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın 2025 yılı teması “Dünya Çocukları” olacak. 2025 yılının Nisan ayında Adana sokaklarında 13’üncü kez düzenlenecek karnavala dünyanın her yerinden çocuklar davet edilecek. “Gelecek siz çocukların olacak” mesajlarının verileceği karnavalda, Türk ve dünya çocuklarına yönelik çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. Çocuklar da bireysel ve gruplar halinde kendi ülke ve yörelerini anlatan etkinlikler yapacaklar.

 

Hazırlıklar Başladı

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Fikir Önderi ve Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, her yıl büyüyen ve daha fazla insanı Adana’da bir araya getiren karnaval için hedef büyüttüklerini belirterek “Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. 2025 yılı çok özel bir karnaval olacak. 13’üncü kez düzenleyeceğimiz karnavalımızı Türkiye ve dünyanın her yerinden gelen çocuklarla kutlayacağımız daha büyük bir şenliğe dönüştürmek amacındayız. Dünyanın bütün ülkelerinden çocuklar Adana’ya gelsin, portakal çiçeği kokusunu yaşayarak dostluk ve barış temellerini burada atsın istiyoruz” dedi.

 

Bozkurt, Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olarak yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca kişiyi buluşturan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında olması nedeniyle çok zengin bir içeriğe sahip olacağını da belirterek şunları söyledi;

 

“Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer alacak. Karnavalda etkinlik yapmak için yurt içinden ve yurt dışından her yıl olduğu gibi birçok başvuru alıyoruz. Yüzbinlerce Adanalı ile birlikte yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca kişiyi tekrar karnavalda görmeyi bekliyoruz. 2025 yılındaki karnaval programında çok ilgi çekici projeler ve etkinlikler yer alacak. Özellikle çocuklarırımızın yapacağı etkinlikleri merakla bekliyoruz. Onlar bizlerin geleceği ve umutları. Bundan sonra Türkiye’den ve dünyanın bir çok yerinden Adana’ya gelecek çocuklarımız karnavalımızın en önemli parçası olacaktır.”  

Karnaval ile ilgili tüm bilgi ve gelişmeler www.nisandaadanada.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Portakal, Çiçeği, Karnavalı’nın”, Teması, “Dünya, Çocukları”, Olacak…,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı