301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Temmuz 2023 - Pazartesi 00:15 Bu haber 358 kez okundu
 
Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu.
Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu.
ADANA Haberi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde Adanalılar İstasyon Meydanı’nı düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Hain darbe girişimin 7.yıl dönümünde Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbeti düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu.

Hain darbe girişimin 7.yıl dönümünde Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbeti düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu. Etkinlikte şehitler için dualar edildi, gaziler ise minnet ile anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde Adanalılar İstasyon Meydanı’nı düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ellerinde Türk bayrakları ile etkinliğe katılan Adanalılara hitaben bir konuşma yapan Adana Valisi Süleyman Elban, programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

15 Temmuz zaferini, zafer yolunda verilen şehitleri anmak üzere bir araya gelindiğine dikkat çeken Vali Elban, “Aziz ve yüce milletimizin kendine has özellikleri vardır. Bu özelliklerinden bir tanesi de inançlı bir millet olması. Kutsal değerlerine karşı da sonuna kadar bağlı ve saygılı olması. Dolayısıyla kutsal değerlerle, inançla, ibadetle, bu yolda hizmet ettiğini söyleyenlerle kendisine gelindiği zaman milletimizin iyilik damarları, yardım damarları, destek damarları sonuna kadar açılıyor. Maalesef milletimizin bu iyi niyeti ve bu güzel özelliğini fark eden hain bir grubun, 40 yıldan beri milletimizin inanç konusundaki bu güzel özelliğini istismar ederek hem vatandaşlarımızı kandırdı, hem de kamuda yine inanç sistemini sömürerek kendilerine yer, yurt, makam ve mevki edindi. Aziz milletimizin Kur’an diyen,  Allah diyen, Peygamber diyen bu gruptan bir yanlışı özellikle kasıtlı yapılmış bir hatayı ama her şeyin ötesinde bir hainliği beklemesi mümkün değildi.  Bunu fırsat bilen hain FETÖ yıllarca hem vatandaşımızı hem de kamudaki herkesi kullanarak büyümeye ve devleti ele geçirmek, ülkeyi işgal ettirmek üzere sinsi emellerini gerçekleştirmek için adım adım yol almaya devam etti.” dedi.
FETÖ’nün kendilerine göre artık şartların olgunlaştığını varsaydığını anlatan Vali Elban, “Dediler ki artık ülkeyi teslim alma zamanı geldi. Kendilerinin hizmet ettiği grupların, teşkilatların, ülkelerin emriyle onların istediği şekilde bu ülkeyi teslim alıp onlara gönül rahatlığıyla teslim etmenin vakti geldiğini düşündüler. Güzel bir temmuz akşamını maalesef kana buladılar. Bizler millet olarak tarihimizde birçok kalkışmayla, birçok saldırıyla karşı karşıya geldik. Ancak bu kadar içimizde, bu kadar inançla yoğrulduğunu düşündüğümüz insanlardan böyle bir kalkışmanın, böyle bir ihanetin olacağını hiç düşünmemiştik. Dolayısıyla milletimizin gönül dünyasında bu kalkışma inanılmaz bir hayal kırıklığı yarattı. Hain terör örgütünün hesap etmediği bir şey vardı. Bu millet inancına bağlı, inançlı insanları da sever, inançlı insanlara destek olur. Ancak inancıyla ilgili, ülkesiyle ilgili bayrağıyla ilgili, vatanıyla ilgili, devletiyle ilgili bir sıkıntı olduğunda bu milletin gözünü kırpmadan canını feda edebileceğini,  bu konuda hainlik yapan herkesin karşısında göğsünü siper edebileceğini bir türlü hesap edemediler. İnancı, vatanı, milleti, bayrağı, kutsal değerleri söz konusu olduğunda canını hiçe sayabileceğini, gözünü kırpmadan kendisini ateşe atabileceğini hesap edemediler. Hesap edemedikleri bir şey daha vardı: bu millet böyle şeylere fırsat vermez ama fırsat vermemek için de mutlak suretle sağlam bir irade, güçlü bir liderlik arar her zaman. O gece sağlam ve güçlü iradenin timsali, milletiyle her an gönül bağını devam ettiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletine şehirlerin meydanlarına, havaalanlarına inin talimatından sonra bu milletin her ferdi Başkomutanının bir askeri olarak meydanları, havaalanlarını, her yerleri doldurdular. Göğüslerini tanklara, helikopterlere, F16’lara siper ettiler” diye konuştu.

Liderinin önderliğinde bu feraset sahibi, inanç sahibi bu kahraman milletin hain kalkışmayı çok süratli bir şekilde bertaraf ettiğini aktaran Vali Elban, “O güzel temmuz akşamını kapkaranlık bir geceye çeviren hain terör örgütünün bu alçak kalkışması çok kısa bir sürede durdurularak 15 Temmuz gecesinin karanlığı aydınlık, 16 Temmuz sabahı da parlak bir gün oluverdi. 15 Temmuz’da da gördük. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Kazanıldıktan sonra da kolay korunmuyor. Kolay muhafaza da edilmiyor. Dolayısıyla bu aziz, mübarek vatan toprağının her karışında şehitlerimizin kanı var. Adeta toprağımız şehit kanıyla iyice karışmış durumda. Anadolu’ya geldiğimiz andan itibaren bu güzel toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz” şeklinde konuştu.

Vali elban sözlerini şöyle tamamladı;

“Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz gibi hain darbe girişimini, bir hainlik travmasını yaşatmasın. Milletimiz de bir daha böyle bir imtihan geçirmesin diye Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  Bizler hem 15 Temmuz şehitlerimizin hem de bu vatan fethedilip kurulup bugüne kadar gelinceye kadar verdiğimiz tüm şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya, bu vatanı yüceltmeye, muasır medeniyetlerin ilerisine götürmeye devam edeceğiz.  Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun. Bu yaptığımız törenlerle de hem 7 yıl önce yaşadığımız o hain girişimi hiç unutturmamız gerektiğini hem de genç nesillerimize bu tür hainliklere karşı uyanık olmalarını, dikkatli olmalarını ve sağlam irade, güçlü lider bulduklarında da sıkı sıkıya sarılmalarını tavsiye etmemiz gerektiğini düşünüyorum”


Etkinlikte 15 Temmuz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. STK Platformu 15 Temmuz Bildirisi’nin okunmasıyla devam eden etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan video gösterimi katılımcılara coşku ve duygu dolu anlar yaşattı. 
Adanalı şehitlerimizin özgeçmişlerinin ekranda yansıtılması, 15 Temmuz video gösterimi ve Adanalı gazilerimizin özgeçmişlerinin gösteriminin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı; şiir dinletisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenleri Korosu’nun seslendirdiği türkülerle sürdü. 
Programda ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanları" programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sinevizyondan izlendi.

İl Müftülüğü Korosu’nun ilahi dinletisinin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden program, Türkiye genelinde sela okunması ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın dua etmesiyle son buldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Uğur, Mumcu, Meydanı’nda, ‘Demokrasi, ve, Birlik, Günü’, nöbeti, tutuldu.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı