301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Kasım 2023 - Perşembe 23:04 Bu haber 207 kez okundu
 
VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
ADANA Haberi


Öğretmenlik; gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir. Memleketimizin dört bir yanında mum misali etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz; emek, özveri, sabır ve hoşgörünün timsali olmuşlardır.

Tarihte iz bırakan nice devlet adamı, bilim insanı,  sanatçı ve meslek erbabının arkasında sahip olduğu bilgiyi genç nesillere aktaran kıymetli öğretmenlerimiz yer almakta, hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği bulunmaktadır.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir.” diyerek bir ülkenin geleceğinin, o ülkenin eğitim seviyesinin yüksekliği ölçüsünde aydınlık olacağını belirtmiş ve öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında öğretmenlik gelmektedir. Eğitim sistemimizin hedeflerine ulaşmasında, çocuklarımızın bilim ve teknolojinin ışığında milli, manevi, insani ve evrensel değerlerle yetişmesinde en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir.

Mesleğine kendisini adayan, çocuklarımızın yolunu aydınlatan, onları vatanına ve milletine bağlı nesiller olarak yetişmesi için yılmadan, yorulmadan bu ulvi görevi ifa eden öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz her alanda gelişmeye ve dünya devletleri arasındaki saygın yerini almaya devam edecektir. Bu bakımdan Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmamızda öğretmenlerimizin emek ve fedakârlıklarının çok önemli payı olduğuna inancımız tamdır.

Başımızın tacı öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir zorluk tanımaksızın yaptıkları kutsal görevleriyle her türlü takdiri hak etmektedirler. İnsana yapılan her yatırımın, insanın yetişmesine verilen her emeğin çok kutsal olduğu bilinciyle cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeyen, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VALİ, YAVUZ, SELİM, KÖŞGER’İN, 24, KASIM, ÖĞRETMENLER, GÜNÜ, MESAJI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı