301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Ocak 2026 - Pazartesi 20:15 Bu haber 35 kez okundu
 
VEKİL TÜRKEŞ; BAYRAĞA UZANAN ELLER KIRILSIN
VEKİL TÜRKEŞ; BAYRAĞA UZANAN ELLER KIRILSIN
SİYASET Haberi


TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, Türk Bayrağı’na yönelik girişime sert sözlerle tepki gösterdi.

Ayyüce Türkeş, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada son dönemde yaşanan gelişmelere sert sözlerle tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan, aynı zamanda İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Türkeş, kürsüden yaptığı konuşmada Meclis’in karşı karşıya kaldığı sürece dikkat çekti.

Genel Kurul’da söz alan Türkeş, Meclis’in tarihi boyunca birçok kriz, darbe girişimi ve ihanetle karşılaştığını hatırlatarak, son aylarda yaşananların ise farklı bir boyuta ulaştığını ifade etti.

“MECLİS BU DENLİ BİR HADSİZLİĞE DAHA ÖNCE ŞAHİT OLMADI”
Konuşmasında özellikle son beş ayda yaşanan gelişmelere vurgu yapan Ayyüce Türkeş, Meclis tarihinde benzeri görülmemiş bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Türkeş, kürsüden şu ifadeleri kullandı:

“Meclis kurulduğu günden bu yana pek çok zorluğu, pek çok ihanet girişimini gördü ancak son beş aydır yaşadığı kadar hadsizliğe daha önce hiç şahit olmamıştı. Bundan daha ötesi olabilir mi derken, dün Türk Bayrağı’na uzanan o kirli girişimi gördük. Yazıklar olsun. Bayrağıma uzanan o eller kırılsın.”

İKTİDARA YÖNELİK ELEŞTİRİLER
Türkeş, konuşmasının devamında yaşanan olaylara ilişkin iktidarı da eleştirerek, Türk Bayrağı’na yönelik girişim karşısında gerekli adımların zamanında atılmadığını savundu. Bu durumu kürsüden doğrudan sorgulayan Türkeş, şu sözleri dile getirdi:

“Ey şimdi kınama yarışına girmiş muktedirler, bayrak indirilmeye kalkışıldığında gereğini neden yapmadınız?”

MECLİS GÜNDEMİNDE GENİŞ YANKI UYANDIRDI
Ayyüce Türkeş’in konuşması Genel Kurul’da dikkatle takip edilirken, kullandığı sert ifadeler Meclis gündeminde ve siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı. Konuşma, bayrak hassasiyeti ve Meclis’in itibarı tartışmaları çerçevesinde değerlendirilerek kamuoyunda da gündem oldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: VEKİL, TÜRKEŞ;, BAYRAĞA, UZANAN, ELLER, KIRILSIN,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı