301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Eylül 2024 - Perşembe 13:49 Bu haber 156 kez okundu
 
Yargı, Oya Tekin'e "Hukuksuz yetki kullanımına "Dur"dedi
Yargı, Oya Tekin'e "Hukuksuz yetki kullanımına "Dur"dedi
SİYASET Haberi


Seyhan Belediye Başkanı CHP’li Av. Oya Tekin’in Meclis’in uhdesinde olan yetkileri kullanma çabası yargıdan döndü.

İki ayrı konuda “Yürütmenin durdurulması” istemiyle açılan davalarda Adana 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 

MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım: Yargı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in meclisi baypas etme teşebbüsüne, hukuk dışı tasarruflara geçit vermemiştir. MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak Seyhan’da hukuksuz adımları, geçersiz hâle düşen kararların fiili durumlarını da takibe devam edeceğiz.

“Hukuksuz adımları takibe devam edeceğiz”

Hukukçu Başkanın hukuk dışı adımına yürütmeyi durdurma kararı

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım “Yargı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in meclisi baypas etme teşebbüsüne, hukuk dışı tasarruflarına geçit vermemiştir. MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak Seyhan’da hukuksuz adımları takibe devam edeceğiz.” dedi.

MAHKEME HUKUKA AYKIRI BULDU

Seyhan Belediye Başkanı CHP’li Av. Oya Tekin’in hukuksuz yetki kullanımı yargıdan döndü. Seyhan Belediye Meclis Üyesi MHP Grup Sözcüsü Şehmus Uçar’ın başvurusuyla iki ayrı konuda “Yürütmenin durdurulması” istemiyle açılan davalarda Adana 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, dava konusu kararları “Hukuka aykırı” bulurken, aynı zamanda “Dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararlar oluşabileceği açıktır.” hükmünü verdi.

1. DURDURMA KARARI

Adana 3. İdare Mahkemesi, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapma yetkisinin devredilmesine ilişkin CHP’li Meclis Üyelerinin oy birliği ile aldığı Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin ise karşı çıktığı 15 Nisan 2024 tarihli meclis kararını yok hükmünde saydı ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.

2. DURDURMA KARARI

Yine Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin karşı oylarına rağmen CHP’li Meclis Üyelerinin oyları ile kabul edilen 10 Mayıs 2024 tarihli 44 sayılı karar da yargıdan döndü. Adana 3. İdare Mahkemesi; Çukurova Kalkınma Ajansı, Ulusal ve Uluslararası Kuruluşlar Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği, Bakanlıklar gibi kuruluşlarla hibe programlarında başvuru sahibi veya proje ortağı olunacak projelerde imza ve temsilde Oya Tekin’e sınırsız yetki veren kararın da yürütmesini durdurdu.

MHP İLÇE BAŞKANI YILDIRIM’IN AÇIKLAMASI

MHP Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım, iki mahkeme kararının ardından yaptığı açıklamada “Seyhan Belediye Başkanı Sayın Oya Tekin’in hukukçu kimliğine rağmen kanun ve mevzuatlara aykırı tasarruflarda bulunma arzusu yadırganacak bir tutumdur. Meclis adeta kendini fesheden kararları alamaz. Yargı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in meclisi baypas etme teşebbüsüne, hukuk dışı tasarruflarına geçit vermemiştir. MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak Seyhan’da hukuksuz adımları, geçersiz hâle düşen kararların fiili durumlarını da takibe devam edeceğiz.” dedi.

CHP’Lİ ÇUKUROVA BELEDİYESİ DE AYNISINI YAPMIŞTI

CHP’li Çukurova Belediyesi’nde de aynı hukuksuzluk yaşanmıştı. Çukurova Belediyesi CHP’li Meclis Üyelerince arsa satışları, ihaleler, borçlanma ve daha birçok önemli konuda belediye başkanına sınırsız yetki verilmiş, yine konu yargıya intikal etmişti. Açılan dava süreci halen devam ediyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yargı,, Oya, Tekin'e, "Hukuksuz, yetki, kullanımına, "Dur"dedi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı