301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Şubat 2024 - Pazartesi 22:41 Bu haber 299 kez okundu
 
YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1. YIL DÖNÜMÜ MESAJI
YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1. YIL DÖNÜMÜ MESAJI
ADANA Haberi


6 Şubat 2023 tarihini hepimizin hafızalarına kazıyan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir yıl geçti. Meydana gelen depremler ilimizin de içinde bulunduğu 11 ili etkiledi. Yıkım gücü ve illerimizde meydana getirdiği tahribatla on binlerce vatandaşımızı hayattan koparan bu felaket ülkemizi derinden etkiledi.

Yaşadığımız bu afeti, dünyada benzerine az rastlanır düzeyde olduğu için asrın felaketi diye nitelendirdik. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran bu felaket; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu. Asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen görevler var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.

Meydana gelen iki deprem neticesinde; ilimizde 13 binamız yıkılmış, 3.297 binamız ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelmiştir. İlimizde 418 vatandaşımız Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabırlar diliyorum.

Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen bu iki büyük depremin ardından ilk andan itibaren Devletimiz büyük ve güçlü bir refleks göstermiş, bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği, dünya standartlarında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları başlamıştır. Devletimiz bu zor günlerde ivedilikle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkânlarını seferber etmiştir. Kentimizde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasının ardından vatandaşlarımız için tehlike yaratan ağır hasarlı binaların yıkım faaliyetleri de başlatılmıştır. Geçen süre zarfında ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri, yüzde 43 oranında tamamlanmıştır. 2 bin 40 binada ise yıkımlar devam ediyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını karşılamak üzere ilimiz genelinde TOKİ tarafından toplam 3.204 adet afet konutu inşa edilmekte, bu konutların 1.589 adedinin şubat ayı içerisinde teslim edilmesi planlanmaktadır. Yapılan inşa çalışmalarından toplam 8.122 hak sahibi vatandaşımız faydalanacaktırGerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin temel amacı depremzede hemşehrilerimizin yaralarını bir an evvel sarmak. Çalışmalarımızı bu gayeyle aralıksız sürdürüyoruz.  

Bizim için daima esas olanın insan hayatı olduğunu belirtiyor, asrın felaketini yaşadığımız günlerde afetzede vatandaşlarımızın yarasını saran, vatandaşlarımızdan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: YAVUZ, SELİM, KÖŞGER’İN, 6, ŞUBAT, DEPREMLERİNİN, 1., YIL, DÖNÜMÜ, MESAJI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı