2020 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kaldı.
2021 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamımızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep bizimle olsun.
Bugün 365 günlük yeni bir öykü başlıyor. Her güne bir yaprağa bir öykü sığdıralım.
Mutluluklar adına nice güzel anılar biriktirelim, hayatımıza. Hep iyimser olalım, hep tebessüm edelim.
2020 resmen felaket yılı oldu bütün insanlık için.
Bunu kaldırıp atalım hayatımızdan, dersler çıkaralım.
Başaramadığınız zaman düş kırıklığına uğrayabiliriz ancak, yeniden denemezsek işte o zaman bizim için her şey bitmiş demektir. 2021 yılı ülkemize, ailemize, milletimize, Allah’ın sessiz kullarına ve hepimiz için önce sağlık, sonra mutluluk içinde geçsin. Emin olun gerisi kendiliğinden gelir.
linki tıklayalım lütfen
resimler/whatsapp_Image_2021-01-02_at_160341_0850f01ac6e20d684ebb.jpeg
***
Adana bahar havasını aratmayan güzellikte mi geçiyor yoksa, kuraklık bizim için ikinci bir felaket yılı mı olacak.
Lütfen suyu bilinçli tüketelim.
Rabbim gördüklerimizden bizi alıkoymasın. Adanamız iyi görünmüyor, kirli bir kent.
Atatürk Parkı’nda bir peyzaj çalışmaları yapılıyor, parkı park yapan özelliklerinden biri de yeşil dikenli setleri yerinden söküp mevsim çiçekleri diktiler.
Elbette işin elhi diye başkan Zeydan Karalar ekibine güveniyor. Ama bu ekip öyle bir budama yaptı ki, bir çoğunu yekle yeksan yaptı. Park güzelleşeceğine gitgide cazibesini ve enerjisini kaybediyor.
Muhtarlığın karşı alanı saradece sarmaşıklarla kaplıydı.
Atatürk Parkı bir nevi botanik bahçe, çeşidi bol bir parktı. Belediye görevlileri son kalan sarmaşıkları da yerinden söktü, şimdi millet içinde sandalyelerini kurup, orayı da çorağa çevirdiler. Bari bir yer bakir kalsaydı. Muz ağaçlarını çoğunu kökten budadılar. Olur mu, olmaz mı, kendini ne zaman yenileyecek bekleyip göreceğiz.
Örneğin 20 yıldır o defne ağaçları yumurta şeklindeydi, boyu iki buçuk metre civarında idi. Hepsi yarıya indirip sillindir şeklini aldı. Bakıp gözlemleyeceğim, Defneler eski şeklini kaç ayda veya yılda alacak?
Park ve Bahçeler acaba başka şehirlerden bilgi alıyyor mu, merak ediyorum. Atatürk Parkı Türkiye’de eşsiz bir parktı. Bu özelliği kalmadı gibi. Şimdi çocucuklar o mevsim çiçeklerinin içine basarak dolaşacak. Çünkü dikenli bitkiler hani insanlar evinin bahçesinin kenarlarını oluşturmak için limon servi çam ağaçları ekerler ya, veya İsrail kauçuğu hepsi söküldü. Zaten 3 güvenlik görevlisiyle, ora nasıl korunacak? Doğrusu merak konusu.
Belediyenin bütçesi müsait değil! Atatürk Parkı’nda, Güvercinler, Yusufcuklar, Kargalar, serçeler, Kara -bülbüller, birkaç çeşit minik kuşlar, parmaktan küçük renkli kuşlar, sincaplar, vahşi kuşlar, papağanlar, kertenkelleler, kediler, köpekler. Bu parkı, park yapıyor. Keşke insanlar masalarını atarken bitkilerede zarar vermese...
Durak döneminde buna çok dikkat edilirdi. Zeydan Başkanın elbette çok işi var, yaklaşık 12 bin çalışan var, hangi birini gözetleyecek? Ama alt üniteler buna dikkat edebilir. İtina gösterebilir. Söylediğiniz zaman da “İşimizi bize mi öğretiyorsunuz” laubaliği de olmazsa, her şey çok güzel olacak? Biz parkımıza sahip çıkmazsak, ya kim çıkacak? Buna sevinmeleri gerekiyor, tapusu üzerimizde değil, kamu malı sonuçta...
|